learning-to-walk-can-affect-your-childs-emotional-behaviour

Waarom leren lopen tot minder dutjes leidt!

Als de normale dagindeling niet meer past bij de hoeveelheid energie van je kind, dan is het misschien tijd om de dag anders in te delen.Schakel bijvoorbeeld over van twee dutjes naar eentje.Je zal minder tijd hebben voor jezelf, maar zo slaapt je peuter wel door ‘s avonds.

Een veranderend patroon

Je baby wil staan en lopen. Dat schopt waarschijnlijk het dagelijkse patroon in de war, inclusief het slaapschema. Het traditionele ochtend- en middagdutje wordt minder evident. Je kleintje beweegt veel liever!

Blijf hem of haar ’s ochtends en ’s middags toch een tijdje in bed leggen, maar maak je geen zorgen als er van slapen niks in huis komt. Uiteindelijk zal hij of zij weer dutjes gaan doen als je kleintje het lopen onder de knie heeft gekregen en de nieuwigheid eraf is. 10 tips voor een geslaagd dutje.

Waarschijnlijk wordt hij of zij ’s nachts vaker wakker. Help om weer in slaap te vallen door rustig, maar duidelijk te reageren en het vertrouwde bedritueel weer toe te passen. Geef de baby tien minuten de tijd om zelfstandig in slaap te vallen. Ga daarna naar hem of haar toe, aai je kleintje, stel het gerust dat je er bent en ga daarna weer weg. Magische bedtijdroutines voor babys van 10 tot 12 maanden.

Het eetpatroon kan verstoord zijn. Je baby eet amper bij de ene maaltijd en bij de andere meer dan jijzelf. Vertrouw hem of haar maar. Uiteindelijk vindt je kleintje vanzelf een evenwicht, als je er maar geen probleem van maakt. Biedt energierijke snacks aan zoals een broodje, toast met smeerkaas, of banaan. De voedzaamste babyvoeding op een rij.

Misschien vind je dit ook interessant: