De geschiedenis van Pampers. Een reis rond liefde, slapen en spelen

Opgericht door opa Victor Mills

Victor Mills was een Amerikaanse scheikundige die terwijl hij voor Procter & Gamble Co. werkte, een revolutie veroorzaakte in de kinderverzorging met de uitvinding van de wegwerpluier; in de jaren vijftig begon hij aan dit product te werken. Hij gebruikte zijn kleinkinderen als proefkonijnen (b. 1897--d. 01 nov. 1997).

www.britannica.com

Focus Founder

1950s

Hoewel sommige mensen meenden dat vader alles het beste weet, was Vic Mills van mening dat grootvaders nog meer weten. Deze man (die toevallig voor Procter & Gamble werkte) zocht een eenvoudigere manier om zijn kleinzoon een luier aan te doen. Het resultaat - Pampers was geboren.

Focus Pampers 50s

1960s

Je had mensen die naar Woodstock gingen. Wij gingen daarentegen naar alle warenhuizen, supermarkten en apotheken met een luier die baby's droog hield en ouders dus blij maakte. Het enige probleem was dat niemand wist waar ze Pampers nu precies moesten indelen. Onze luiers waren zo anders, dat ze op de afdeling kant-en-klare producten, voeding, papierproducten of zelfs medicijnen te vinden waren.

Focus Pampers 60s

1970s

Broeken met uitlopende pijpen. Schoenen met plateauzolen. En tape. Niet de soort met 8-sporen, maar echte tape. We vervingen de speld door plakstrips, zodat ouders snel even konden kijken of hun baby nat was en om hun vingers tegen ongelukjes beschermen. Terwijl anderen naar de disco gingen, waren wij ook nog eens druk bezig met het ontwikkelen van Pampers Toddler Size, Extra Absorbent Daytime, Improved Newborn, Quilted Pampers en Premature Infant Size.

Focus Pampers 70s

1980s

Alles draaide in deze periode om (te) veel. Zelfs bij luiers. We introduceerden voordeelverpakkingen, omdat je nooit te veel luiers kunt hebben. Ook kwamen we op briljante ideeën: de eerste dunne luier van absorberend gelmateriaal, elastiek rond de beentjes, plakstrips die opnieuw konden worden vastgemaakt en een zachtere voering. We vonden dat zelfs onze verbeteringen een beetje overdreven moesten zijn.

Focus Pampers 80s

1990s

Vergeet het geld. Toon me alle nieuwe Pampers. We ontwikkelden de Ultra Dry Thins luiers met een unieke absorberende kern om nog meer vocht te absorberen. En we kwamen met de eerste rekbare zijkanten, zodat luiers comfortabeler zouden zitten.

Focus Pampers 90s

Vandaag

"Wat zullen ze hierna bedenken?" Wel, wij zijn degenen die over die volgende uitvinding nadenken. We hebben zelfs al luiers gemaakt die ademen. En Premium en Baby-Dry luiers, die een beschermende laag lotion bevatten die de billetjes van baby's zacht en glad houden. Opa Vic zou zo trots als een pauw zijn.

Beheer Cookies