Kies je methode:

Vertel ons wat meer:

//
Gelieve een datum te selecteren
  • 28
//
Gelieve een datum te selecteren

Er zijn maar weinig dingen die vergelijkbaar zijn met de spanning en opwinding van het nemen van een zwangerschapstest en het ontdekken van een postief resultaat! Als je eenmaal het nieuws hebt verwerkt dat je moeder gaat worden, gaan je gedachten vanzelfsprekend over op de praktische zaken. Eén van je eerste vragen zal ongetwijfeld zijn: wanneer ben ik uitgerekend?


Gebruik deze drie eenvoudige stappen om erachter te komen hoe ver je in je zwangerschap bent:


1. Probeer erachter te komen wanneer de eerste dag van je laatste menstruatie was of de exacte dag waarop je baby verwekt werd.


2. Voer desbtreffende data in de zwangerschapsweekcalculator in.


3. Druk vervolgens op Ontdek nu! om erachter te komen hoe ver je bent.


Houd er rekening mee dat elke zwangerschap uniek is en dat het resultaat een schatting is en geen exacte datum.

Hoewel het waar is dat de meeste zwangerschappen 40 weken duren, zijn er nog andere factoren die je uitgerekende datum bepalen. De meeste aanstaande moeders realiseren zich niet dat zowel de menstruatie als de ovulatieperiode meetellen als de eerste twee weken van de zwangerschap. Velen zullen pas na hun eerste gemiste menstruatie op de hoogte zijn van hun zwangerschap, en tegen die tijd kunnen ze soms al vijf weken ver zijn. Dat betekent dat gewoonweg het optellen van negen maanden vanaf de dag van je zwangerschapstest of ovulatie, niet je uitgerekende datum zal bepalen.

Tenzij je precies kunt aangeven op welk moment van je ovulatiecyclus je je bevond ten tijde van de bevruchting, is het moeilijk om te weten hoe ver je bent en op welke datum je jouw baby zult ontmoeten. Gelukkig kan onze uitgerekende datum calculator helpen.

Met behulp van zowel de datum van je laatste menstruatie als de lengte van je normale cyclus, of de exacte datum van de verwekking, zal onze uitgerekende datum calculator snel je uitgerekende datum bepalen en deze aanpassen overeenkomstig aan langere, kortere en gemiddelde cycluslengtes.

Zodra je je uitgerekende datum hebt berekend, kun je een beter idee krijgen van wanneer je je kleintje kunt verwachten - en daarmee overeenkomstig beginnen met plannen.

Als je dit nog niet gedaan hebt, is één van de eerste stappen die je best neemt het maken van een afspraak met je arts. Deze kan bevestigen dat je zwanger bent met een bloedtest en lichamelijk onderzoek. Daarnaast zal de dokter een meer exacte uitgerekende datum bepalen.

Bij elke volgende prenatale afspraak word je onderzocht om de grootte van je baarmoeder te bepalen en de ontwikkeling van je kleintje te volgen. Mijlpalen in de zwangerschap, zoals het horen van de eerste hartslag van je baby en het zien van je baby via een echografie, zullen een opwindend onderdeel zijn van deze controles. Onderweg kan de uitgerekende datum, afhankelijk van wat er wordt waargenomen, nog worden aangepast.

Hoewel je arts je het beste kan adviseren, zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen zodra je ontdekt dat je zwanger bent. Bezoek de rest van onze website voor tal van informatie.

Beheer Cookies