Hoe een balspel de hersenen stimuleert

Educatief spel: rol de bal.

Als je baby al moeiteloos rechtop zit, ga dan recht tegenover hem of haar zitten en rol een bal tussen jullie beiden. Baby's zijn er dol op en het is een fantastische les in op je beurt wachten!

Hoe speel je dit spelletje?

• Neem een grote plastic of rubberen bal.

• Creëer een strook tussen jullie tweeën waarlangs de bal rolt. Dat kan met je benen, een rij boeken of een paar dozen.

• Zet je baby recht tegenover jou en ga zelf aan het andere uiteinde zitten. Vraag om aandacht door te zeggen: “Kijk, hier komt de bal!”

• Rol de bal zacht naar je baby. Die zal het prachtig vinden wanneer de bal zijn of haar richting oprolt. Help om de bal met twee handjes te pakken en laat zien hoe hij of zij de bal weer terug kan rollen.

De meeste baby's vinden het makkelijker om de bal te gooien dan te rollen. Rollen vereist meer focus en controle. Laat zien hoe je baby de bal met beide handen kan duwen.

Leren en groeien

Een bal heen en terug rollen helpt bij de ontwikkeling van de oog-handcoördinatie van je baby, een belangrijke vaardigheid die niet alleen nodig is om te gooien en te vangen, maar ook om te eten, te tekenen en te schrijven.

Naast het balspel bestaan er ook Kruipspelletjes voor je baby. Alles is ontwikkeling in deze fase. Lees bijvoorbeeld ook mijlpalen van je baby zitten.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies