Toddler-Game-Follow-the-Leader

Peuterspelletje: volg de leider

Katie Murray

 • Locatie

  Buiten

 • Promoot

  Cognitieve ontwikkeling

 • Wat je nodig hebt

  Een paar gympen

Hoe je het speelt


Als je denkt aan locaties voor peuterspelletjes, denk je waarschijnlijk terecht aan het park! Een park is een geweldige plek om te spelen en te ravotten, maar wist je dat het ook een goede plek is om de motoriekontwikkeling van je kind te stimuleren en om hem te helpen andere mijlpalen te bereiken?

Zoek een speeltuintje op om dit spel te spelen en krijg ook nog wat lichaamsbeweging.

Gebruik de indeling van de speeltuin voor een spelletje "volg de leider". Kinderen van deze leeftijd vinden het geweldig om anderen na te doen, dus je kind zal het geweldig vinden om precies te doen wat jij doet.

1. Zeg je peuter dat hij je overal moet volgen en alles wat je doet na moet doen.

2. Begin te bewegen! Je kunt onder de klimrekken rennen, rond de glijbaan huppelen of de trappen op klimmen. Wat je ook doet, roep de instructies uit terwijl je het doet ("Huppel als een konijntje naar de schommels!"). Als je kind te jong is om je instructies op te volgen, kan je zijn handje vasthouden in plaats van dat je hem achter je laat lopen.

3. Als jullie de hele speeltuin hebben gehad, geef hem dan een grote knuffel en zeg dat hij het heel goed heeft gedaan.

Trucs en tips


Om veilig te blijven, blijf dicht bij je peuter, en let op de andere dingen die gebeuren in de speeltuin. Je wilt niet dat je kleintje naar de glijbaan rent op het moment dat een ander kind naar beneden glijdt. Wees enthousiast om je peuter gemotiveerd te houden. Moedig aan, klap en zet ook wat muziek op via je telefoon!

Leren en groeien


Het volgen van instructies terwijl je actief bezig bent, helpt je kind nieuwe concepten zoals boven, onder, over en rond te leren. Nieuwe woorden onthoud je eenvoudiger als je de woorden uitbeeldt!

Op deze leeftijd proberen kinderen het meeste uit hun fysieke vermogen te halen en ontdekken ze nieuwe manieren waarop hun lichamen kunnen bewegen. Dus klimmen, kruipen, springen en huppelen in de speeltuin zal de motoriekontwikkeling van je kind helpen stimuleren.

Misschien vind je dit ook interessant:

Peuterspelletje: zelfgemaakte poppenkast

 • Locatie

  Binnen

 • Promoot

  Fantasie

 • Wat je nodig hebt

  Een middelgrote doos, leuke stickers, klein speelgoed dat peuterspel stimuleert

De bijzondere, gewone kartonnen doos

 • Locatie

  Binnen

 • Promoot

  Fantasie

 • Wat je nodig hebt

  Middelgrote verhuis- of opbergdozen, plastic deksels, een schroef en bout, een mes.