3-tips-to-help-your-baby-feel-comfortable-around-strangers

3 tips om je baby zich op zijn gemak te laten voelen bij vreemden

Cheryl Lock

Je baby heeft negen maanden veilig in je buik gezeten. En de eerste paar weken van zijn leven bracht hij waarschijnlijk door met een handjevol mensen. Het is dan ook logisch dat je kleintje gaat huilen of van streek raakt als er vreemden in de buurt zijn.

Toch is het belangrijk dat je kindje zich veilig voelt in meerdere situaties. Je wilt hem toch meenemen naar de dokter? Of voorstellen aan nieuwe familieleden zonder grote huilpartijen? Hou daarom  volgende tips in het achterhoofd:

1. Zorg voor de basiszaken

Als baby’tjes bang zijn beginnen ze vaak te huilen.

Tip:

Laat onbekende mensen weten hoe jij je baby geruststelt. Vraag hen je acties te imiteren, zo krijg je de beste resultaten.  Als je baby op een bepaalde manier wilt worden vastgehouden, vraag hen dan hem zo vast te houden.

2. Creëer een ritueel

Baby’s tussen 7 en 12 maanden krijgen het moeilijker met nieuwe gezichten.

Introduceer hen aan je kleintje, maar maak er een gewoonte van dat je ook altijd aanwezig bent. Zo begrijpt hij dat jij nergens naartoe gaat.

Tip: Het is belangrijk dat je geen groot probleem maakt van het weggaan. Hoe langer je het afscheid uitstelt, des te moeilijker je baby kan gaan doen. 

3. Houd je sterk

Het is belangrijk om voet bij stuk te houden.

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste gedeelte. Tegen de tijd dat je baby een jaar oud is, wil hij niet dat je weggaat. Gewoon omdat hij van je aanwezigheid geniet!

Zelfs als hij zich veilig voelt in zijn nieuwe omgeving met nieuwe mensen, wil hij waarschijnlijk toch liever dat je blijft.

Tip: Nu moet je sterk zijn. Wees geduldig en geruststellend, maar nogmaals, stel je afscheid niet onnodig uit.

Misschien vind je dit ook interessant: