3 tips die je baby zich op het gemak laten voelen bij vreemden

Cheryl Lock

Je baby heeft negen maanden veilig in je buik gezeten. En de eerste paar weken van zijn of haar leven bracht ie waarschijnlijk door met een handjevol mensen. Het is dus logisch dat je kleintje gaat huilen of van streek raakt als er vreemden in de buurt zijn.

Toch is het belangrijk dat je kindje zich veilig voelt in allerlei situaties. Een doktersbezoek of het voorstellen aan familieleden wil je zonder grote huilbuien kunnen doen.

Hou daarom volgende tips in het achterhoofd:

1. Zorg voor de basiszaken

Als baby'tjes bang zijn beginnen ze vaak te huilen.

Tip! Laat onbekende mensen weten hoe jij je baby geruststelt. Vraag hen je acties te imiteren om de beste resultaten te krijgen. Als je baby op een bepaalde manier wil worden vastgehouden, vraag hen dan dat ook zo te doen.

2. Creëer een ritueel

Baby's tussen 7 en 12 maanden krijgen het moeilijker met nieuwe gezichten.

Introduceer hen aan je kleintje, maar maak er een gewoonte van dat je ook altijd aanwezig bent. Zo begrijpt je baby dat jij nergens naartoe gaat.

Tip! Het is belangrijk dat je geen groot probleem maakt van het weggaan. Hoe langer je het afscheid uitstelt, des te moeilijker je baby kan gaan doen.

3. Houd je sterk

Het is belangrijk om voet bij stuk te houden.

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste. Tegen de tijd dat je baby een jaar oud is, wil hij of zij niet dat je weggaat. Gewoon omdat je kind van je aanwezigheid geniet!

Zelfs als een baby zich veilig voelt in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen, wil die waarschijnlijk toch liever dat je blijft.

Tip! Nu moet je sterk zijn. Wees geduldig en geruststellend, maar nogmaals, stel je afscheid niet onnodig uit.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies