Waarom praat jouw kind in zichzelf als het alleen is?

Kinderen praten soms tegen zichzelf als ze alleen zijn in bed of in andere situaties. Het blijkt nu dat deze monologen hen helpen om hun dag beter te begrijpen en nieuwe ervaringen te verwerken.

Dus sst, onderbreek je kleintje niet!

Luister naar zijn of haar spelletjes en de verhaaltjes die het aan zichzelf vertelt in bed als je wilt ontdekken hoe je kind de wereld probeert te bevatten. Op deze leeftijd spelen kinderen vaak gebeurtenissen of gesprekken na die ze gehoord hebben. Dat doen ze vaak met behulp van speelgoed of door hun gedachten hardop te zeggen voordat ze gaan slapen. 

Praten geeft betekenis

Praat je kindje in zichzelf als het alleen in zijn of haar bedje ligt? Deze monologen helpen om de dag te begrijpen, is de theorie van Katherine Nelson, psycholoog aan de City University van New York en haar collega's. Ze vond bewijs dat kleine kinderen hun wereld opnieuw voor zichzelf creëren door ervaringen nog een keer te vertellen. Deze monologen geven betekenis aan de ervaring van het kind en er ontstaat een soort zelfbewustzijn.

Taal is een belangrijk communicatiemiddel geworden om met het leven om te gaan. Kinderen met een taalachterstand hebben de neiging om meer gedragsproblemen te ontwikkelen omdat zij meer worstelen en meer gefrustreerd zijn. Als je kind geen zinnen maakt, kun je dit laten onderzoeken door een specialist.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies