9 manieren om een zwangerschap aan te kondigen bij je collega's?

Vind hier inspirerende, creatieve ideeën om je zwangerschap aan te kondigen op je werk.

1. De leidinggevende

Meld het nieuws eerst aan je leidinggevende. Doe dat op een serieuze manier. Hij of zij moet tenslotte alles regelen als jij met verlof gaat!

  • Je kunt je leidinggevende uitnodigen voor een lunch en dan alles op tafel gooien.

  • Of plan een afspraak met je leidinggevende en iemand van HR. Geef hen zelfgemaakte koekjes in de vorm van een rompertje, voordat je de details van je zwangerschapsverlof bespreekt.

2. Zoetekauw

Zet een pot vol met blauwe of roze snoepjes op je bureau met daarop een briefje 'Namens mij en mijn kleine snoepje'. Stuur het hele kantoor (of alleen jouw team) een e-mail dat je snoep op je bureau hebt staan en wacht tot ze er op af komen. 

3. Attentie, attentie!

Wacht op de volgende algemene vergadering om je nieuws te delen. Wacht tot de baas vraagt of iemand mededelingen heeft en vertel dan aan je collega's dat jij en je partner in verwachting zijn. 

4. Combineer het met een aankondiging van het geslacht

Wacht tot je het geslacht van je baby weet en maak van twee aankondigingen één. Met de resultaten van de echo bij de hand, maak je bijpassende cupcakes met wat druppels rode of blauwe kleurstof in het beslag. Neem de zelfgemaakte verrassing de volgende dag mee naar kantoor en leg er een briefje naast.

5. Op de ouderwetse manier

Werk je met een kleine groep mensen? Vertel het nieuws dan aan 1 of 2 collega's en laat het zich als een vuurtje verspreiden. Een lekkere dosis roddelen is goed voor iedereen!

6. Iedereen houdt van koffiekoeken!

Kom op het werk met een zak vol met koffiekoeken en zet ze in de keuken met een briefje "Dit is het enige voedsel dat mijn baby me laat eten."

7. Uitbreiding van het team

Vertel je collega's dat je zwanger bent door een memo te sturen dat er binnenkort een nieuw teamlid bijkomt. Zet de uitgerekende datum als startdatum voor het nieuwe teamlid en kijk wie het snapt. Wij denken dat collega's met kinderen dit als eerste zullen doorhebben.

8. Laat je kleding voor je spreken

Als je op je werk een T-shirt kunt dragen, verwissel dan je werkkleding voor een T-shirt met een babythema. Zeg niets totdat ze vragen naar je nieuwe stijl. 

9. Vakantieplannen?

Collega's onderling kletsen graag over vakantieplannen. Dus laat tijdens het volgende gesprek over vakanties vallen dat je op zoek bent naar reisadvies voor baby's. Naast advies krijg je vast en zeker hartelijke omhelzingen en felicitaties.

De ene werkplek is de andere niet. Voor je een van deze zwangerschapsaankondigingen gebruikt, is het verstandig om na te denken over de meest gepaste manier!

Wil je de voortgang van je zwangerschap en baby weten? Volg onze zwangerschapskalender om je zwangerschap bij te houden.

Bereken je bevallingsdatum

Beheer Cookies