10 originele ideeën voor zwangerschapsaankondigingen

De hele wereld mag eindelijk weten dat je een baby verwacht. Tien inspirerende kaartjes voor je zwangerschapaankondiging. 

1. Echokaart

Scan de eerste echo van je baby en print tientallen kopietjes als achtergrond op je aankondigingskaart. Plak de afbeelding op een stuk karton van kaartformaat en plak een etiket "Binnenkort verwacht" op de rechterbovenhoek van de echo met de verwachte geboortedatum van je baby. 

Bereken je bevallingsdatum

2. Positieve zwangerschapstest

Je hebt er vast een genomen: een foto van je positieve zwangerschapstest. Maak daar een digitale fotokaart mee. Hier hoeft geen toelichting bij. Bereid je wel voor op een stortvloed aan telefoontjes, sms'jes en e-mails.

3. “Sparen voor een kindje”

Zet een spaarpotje in de tuin, temidden van roze en blauwe ballonnen of op een leuke plek in huis en maak daar een foto van. Plaats deze foto in een vooraf ontworpen zwangerschapsaankondiging en zend het digitaal naar vrienden en familie.

4. Grote broer of zus

Trek je oudere kind een T-shirt aan met daarop "grote broer" of "grote zus" aan en maak een foto. Druk deze afbeelding af en stuur door naar familie en vrienden met daarbij een klein briefje met de uitgerekende datum van je baby.

5. In krijt

Koop een klein schoolbordje en teken daarop een pijl met de verwachte geboortedatum van je baby. Laat je partner een foto van je maken met het schoolbordje met de pijl op de buik gericht. Versturen maar. 

6. Deze stoel is bezet!

Zet drie stoelen op het gras, eentje voor jou, eentje voor je partner en een kleintje voor je baby. Zet de camera op de timer, ga op jouw stoel zitten en lach. Het bericht is duidelijk, dus familie en vrienden zullen je al snel feliciteren.

7. Via de post

Versier de enveloppen door middel van een mooie strik. Nu ben je klaar om dit geweldige nieuws naar je familie en vrienden te sturen.

8. Gefeliciteerd met je verjaardag!

Stuur online een verjaardagsuitnodiging naar familie en vrienden, maar hou de informatie vaag, zodat zij verder moeten klikken voor meer informatie. In de uitnodiging vraag je hen de verwachte geboortedatum van je baby met jullie te vieren, omdat je op die datum hoopt een kleintje te kunnen verwelkomen.

9. PS

Schrijf een briefje aan vrienden en familie met daarin een kleine update over je leven. Onderaan de brief zet je een PS met "We verwachten een baby op [verwachte geboortedatum]."

10. Op de cover

Maak een nepcover van een tijdschrift met een foto van jou en je dikke buik. In de kop vermeld je details over je zwangerschap, zoals de uitgerekende datum, gekke eetgewoontes en het geslacht van de baby (als je dat weet). Stuur hem op en dan is het wachten op de felicitaties.

Bonus: winnaar! Laat kraskaartjes maken met "Klop, klop! Wie is daar?" De ontvangers kunnen het kaartje krassen om het goede nieuws te lezen met daarin "Baby [achternaam], verwacht [uitgerekende datum]".

Het delen van het blije nieuws dat jij en je partner ouders zullen worden (misschien zelfs voor de tweede, derde of vierde keer) is memorabel, dus leef je uit met je aankondiging!

Beheer Cookies