Leuke manieren om het geslacht van je baby te 'voorspellen'

Een echo is de enige wetenschappelijke manier om te weten of je een meisje of een jongetje verwacht. Dat neemt niet weg dat veel vrouwen allerlei trucjes gebruiken om het geslacht van hun baby te voorspellen, ook al zijn deze praktijken niet op feiten gebaseerd.

Het geslacht van je baby raden is een leuke bezigheid voor aanstaande mama's. En er zijn sinds mensenheugenis allerlei wijsheden en middelen om juist te raden.

Cijfertesten

De cijfertest is een oude Chinese methode die wiskunde gebruikt om het geslacht van de baby te bepalen. De Chinese kalender werd 6 eeuwen voor de moderne echo al gebruikt.

Het koppelt gegevens van de leeftijd van de mama met de maand van conceptie. Vrouwen hebben deze kalender zelfs gebruikt om te beslissen in welke maand ze zwanger wilden worden, afhankelijk van hun wens voor een roze of blauwe kinderkamer.

Wil je de voortgang van je zwangerschap en baby weten? Volg onze zwangerschapskalender om je zwangerschap bij te houden.

Pendeltesten

Bevestig een ring aan een draad en laat hem over je zwangere buik pendelen. Laat iedereen goed opletten. Beweegt de ring in rondjes? Dan is het een meisje. Zwaait hij heen en weer dan is het een jongetje.

Bereken je bevallingsdatum

‘Stand van de buik'-testen

Hoog dragen betekent een jongetje en laag dragen een meisje.

Je krijgt een meisje als de bult op je buik op een basketbal lijkt en een jongetje als het meer op een watermeloen lijkt.

Als dit alles niet helpt, kan je naast de medische bevestiging van een echo ook gewoon afgaan op de intuïtie van de mama. Een recente studie heeft aangetoond dat meer dan 70% van de vrouwen die, gebaseerd op hun vrouwelijke intuïtie, het geslacht van hun baby voorspellen gelijk krijgen.

Dus vertrouw op jezelf terwijl je je voorbereidt op de komst van je baby! Eenmaal juist ingeschat (al check je misschien best toch even met een echo) zijn er ook heel wat manieren waarop je het nieuws eventueel kan delen: Originele manieren om het geslacht van je baby aan te kondigen.

Beheer Cookies