mom to mom- what you need for your baby-s first night alone

Hoe lang moet een baby na de bevalling in de kamer van de ouders slapen? Er is geen standaard antwoord. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur. En die is weer gebaseerd op de ontwikkeling van je baby en wat het beste werkt voor je gezin.

Een jong gezin vertelt:

“Onze dochter sliep drie weken in onze kamer voor we besloten dat het tijd was haar nieuwe wiegje in haar eigen babykamer te zetten.”

“We wisten dat we klaar waren voor deze grote mijlpaal in het leven van onze baby. We waren er zelf klaar mee om op onze tenen rond de nieuwe baby sluipen en elke keer bang te zijn onze dochter wakker te maken als we naar bed gingen. Hoewel we wisten dat het de juiste beslissing voor ons was, begon ik haar toch te missen en maakte me constant zorgen om haar (hoewel de babykamer op maar een paar meter afstand lag).”

“Om onze zorgen te verminderen stelden we een ‘baby-is-alleen survivalkit' samen. Met deze spullen in:

Een babyfoon met video en audio

Veel mama's vinden een babyfoon met audio voldoende, maar het heeft wel iets geruststellends je baby vredig slapend in haar wiegje te zien liggen.

Babyslaapzak

Dit hielp haar warm te blijven en zorgde ervoor dat ze veilig in haar wiegje lag. Ons kleintje hield er niet van te worden ingebakerd, ze hield haar armen liever vrij.

Comfortabele voedingsstoel

Omdat ik niet zomaar mijn baby kon oppakken en haar voor haar nachtvoedingen bij me in bed kon nemen, investeerden we in een voedingsstoel waarin ik haar comfortabel in haar kamer kon voeden. Ik genoot ervan en kon haar weer in slaap wiegen.”

“Ik herinner me de eerste keer dat we deze mijlpaal van onze baby bereikten nog goed. We legden haar weer in haar wiegje, waardoor ze nog kleiner leek, en deden onmiddellijk de babyfoon aan. Daar zaten mijn echtgenoot en ik, het leek wel een eeuwigheid, naar ons kleintje in haar wiegje te staren. Ik wist dat ik er alles aan had gedaan haar veiligheid te waarborgen, maar als nieuwe mama kon ik toch niets anders doen dan me zorgen maken.“

“Ik merkte dat ik uitkeek naar haar "Ik heb honger"-geroep. Dan kon ik weer een tijdje bij haar zijn. Ik sloop naar de babykamer om daar mijn oor bij haar gezichtje te houden en naar haar ademhaling te luisteren.”

“Onze eerste nacht was een succes en elke nacht dat ze langer in haar kamer sliep werd ik minder bezorgd. Mijn echtgenoot en ik konden terugkeren naar iets wat op ons normale leven leek en weer genieten van de positieve gevoelens die het zijn van nieuwe ouders met zich meebrengt.”