5 tips om de babykamer om te toveren tot een comfortabele slaapplaats

Waarschijnlijk heb je de babykamer van je kleintje al ingericht.

De juiste omgeving is niet alleen een veilige plaats om te spelen, ze stelt je kleintje ook op het gemak. En een goed ingerichte babykamer draagt zelfs bij aan een betere, diepere slaap.

5 tips voor een slimme slaapplaats:

1. Controleer de temperatuur

Een te warme kamer is voor niemand een comfortabele slaapplek. Ook niet voor je baby. Zorg er natuurlijk ook voor dat de airconditioning niet te koud staat. Als het mild weer is, zet je beter het raam open. Als je een thermostaat hebt, stel deze dan in op 18 tot 21 °C.

2. Geschikte kleding

Wanneer de baby te warm is aangekleed, kan hij of zij gaan zweten en wordt je kleintje humeurig. Hou er bij het uitkiezen van pyjama's rekening mee dat baby's meestal hooguit één laag meer dan volwassenen nodig hebben. Een hemdje en een katoenen babyslaapzak zijn goed genoeg, onder de meeste weersomstandigheden.

3. Focus op de vloer

Een zacht tapijt of vloerbedekking houdt de kamer warm en creëert een prettige speelplek op de vloer. Tapijten of vloerbedekking dempen ook het geluid voor een stille slaapomgeving.

4. Blokkeer het licht

Overweeg lamellen of gordijnen om het vroege morgenlicht buiten te houden. Voorzie de lampen van dimmers om een rustgevende atmosfeer te creëren. Dim de lichten als je je baby klaar maakt om te slapen. Hoe dichter bij bedtijd, hoe meer je ze dimt.

5. Maak het niet al te stil

Niet alle baby's houden ervan om te slapen op een stille plek. Overweeg wat achtergrondgeluid (witte ruis) via een speciale machine, een cd met natuurgeluiden of de radio.

Sommige baby's slapen beter als de wasmachine aanstaat en er wordt gestofzuigd. Wees dan ook niet bang om gewoon door te gaan met je huishoudelijke taken als je baby een dutje doet of 's avonds gaat slapen.

Je hebt geen dure lakens of een hip interieur nodig om van je babykamer een gezellige slaapoase te creëren. Focus gewoon op de basis, let op de signalen van je baby en je kunt er zeker van zijn dat hij of zij heerlijk zal slapen.

Slaaptips kan je eigenlijk nooit voldoende hebben:

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies