Hoe kan een baby leren kruipen?

Eén stap vooruit, twee stappen terug. Als je baby eenmaal kuipt, is hij of zij niet meer te houden!

De komende maand zal je baby zich concentreren op zich voortbewegen. Van kruipen, schuiven op de buik, tot schuifelen langs meubels. Je merkt misschien dat zijn of haar andere vaardigheden zoals zelf eten of de nacht doorslapen hieronder lijden. Maak je geen zorgen, dit is tijdelijk en komt door de opwinding en moeite die horen bij het leerproces.

In beweging

Baby's van 9 maanden zijn altijd in beweging. En ze zullen alles wat ter hun beschikking staat gebruiken om hun doel te bereiken. Een rammelaar om die bal te pakken die onder de bank is gerold? De kinderwagen vooruit duwen en er achteraan kruipen? Je kleintje doet het allemaal, wil alles verkennen en uitproberen.

Dit is een periode waarin je hem of haar heel goed in de gaten moet houden. Gedurende de afgelopen twee maanden is je baby steeds meer vastberaden geworden om overeind te komen en zich rond te bewegen. Terwijl hij of zij deze nieuwe vaardigheden onder de knie krijgt, kan het zijn dat de andere vaardigheden er een beetje onder lijden. Zelfstandig eten of doorslapen lijken plots weer moeilijk.

Maak je geen zorgen. Het is tijdelijk. De nieuwe mobiliteit vergt nu gewoon even alle aandacht.

Van punt A naar punt B

Beginnen kruipen is een spannende stap in de ontwikkeling van je baby. Het biedt een nieuw niveau van onafhankelijkheid, maar niet alle baby's doorlopen deze fase. Sommigen vinden het prima om gewoon te zitten en om zich heen te kijken. En ze blijven dat doen tot ze er klaar voor zijn om te gaan lopen.

Anderen ontwikkelen aparte en grappige manieren om zich te verplaatsen. Bijvoorbeeld door op hun poep rond te schuiven of over de vloer te tijgeren en hun lichaam met behulp van de armen vooruit te trekken. Weer anderen kiezen ervoor om als krabbetjes op de handen en voeten rond te lopen! En zelfs ‘gewone' kruipers beginnen vaak met achteruit kruipen!

Hoe je baby zich ook verplaatst, je zal versteld staan hoe makkelijk je kleintje zich van punt A naar punt B leert verplaatsen. Als hij of zij eenmaal zover is.

Weetjes over je baby die begint te kruipen en welke kruipstijl heeft je baby zullen je meer over dit thema vertellen.

En wil je alles wat vlotter laten verlopen: zo leert je baby sneller kruipen.

Beheer Cookies