9 manieren om je partner te vertellen dat je in verwachting bent!

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Deel het grote nieuws met je partner op een van deze 9 memorabele manieren.

Of het nu voor de eerste of voor de vijfde keer is, ontdekken dat je zwanger bent, kan je moeilijk verbergen. Verzin een leuke manier om je partner te vertellen dat ze papa of mama gaan worden.

Bereken je bevallingsdatum

1. Verrassing aan het einde van de dag

Als je samen naar bed gaat, zeg dan ‘welterusten, papa of mama!' met een grote lach op je gezicht. 

2. Roep de hulp van het keukenpersoneel in

Reserveer in een chique restaurant en vraag het keukenpersoneel om ‘gefeliciteerd' te schrijven op het dessertbord van je partner. Als jullie al een tijdje bezig zijn met zwanger worden, zal hij het bericht waarschijnlijk snel begrijpen.

3. Het cadeautje uitpakken

Kom aan de ontbijttafel met een lint rond je buik met daarop "Ik ben zwanger". Tijdens het uitpakken zal je partner de zin op het lint zien staan. 

4. Zeg het met muziek

Maak een afspeellijst met liedjes met "baby" in de titel. Zet dat aan op hoog volume terwijl jullie een lui weekend thuis hebben. Kijk maar eens hoe lang het duurt voordat je partner het door heeft!

5. Zeg het met eten

Bereid eens een heerlijk gerecht voor je partner met allemaal mini-hapjes zoals krieltjes, babymaïs en babyworteltjes. 

6. Communiceer met taart

Maak een taart voor je partner en schrijf er "Ik ben zwanger" op. Zet de taart op een avond terloops op tafel en wacht op een reactie.

7. Betrek de kinderen bij het aankondigingsplezier

Versier een T-shirt met textielstiften voor je oudere kind met de tekst ‘Grote broer' of ‘Grote zus'. Laat je kind dat tonen. Luister hoe je partner het bericht verwerkt en sta klaar voor een knuffel.

8. Een verrassing

Als je het niet vervelend vindt om je eerste afspraak en echo alleen te doen, kun je een partner compleet verrassen door de foto's in een doosje te stoppen en die 's avonds te geven.

9. Laat het iemand anders doen

Vertel het aan de ouders van je partner en laat hen het in een gesprek naar voren brengen. Je partner zal misschien uit nervositeit eerst wat gniffelen, maar om het grote nieuws van zijn ouders te horen is erg speciaal.

Geniet van het moment dat je kiest om het blije nieuws van je zwangerschap te delen met je partner. Dit is het begin van een prachtige ervaring voor jullie samen!

Beheer Cookies