10 binnenshuis activiteiten terwijl je aftelt naar de komst van je kleintje

Zelfs al lijkt het alsof de wereld wat in vertraging is, voor jouw buik staat de tijd niet stil. Nu je je zwangerschap thuis beleeft, kan je deze tijd thuis nuttig besteden ter voorbereiding van je baby's komst of gewoon om jezelf te verwennen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met handige en leuke activiteiten die je thuis in alle veiligheid kan doen. Je hoeft je natuurlijk nergens toe verplicht voelen, doe gewoon waar jij je goed bij voelt en vooral waar jij lekker zin in hebt!

Volg de raad van een verloskundige online

Wanneer je zwanger bent, stel je je vaak vragen, of het nu gaat over de bevalling, borstvoeding of de zorg voor je baby. Maar geen paniek! Je vindt online heel wat blogs en vlogs van experts terug die deze vragen beantwoorden.

Volg prenatale yoga 

Een leuke en bovendien relaxerende activiteit is prenatale yoga. Dit is een vorm van yoga speciaal gericht op zwangere vrouwen. Yoga is ideaal voor zowel een goede mindset en bovendien bevorderlijk voor je fysiek! Na je bevalling kan je ook samen met je baby yoga doen, maar dan zijn we alweer een stapje verder… Mama Baas somt enkele voordelen op in hun vlog.

Maak je ziekenhuistas klaar

Op pampers.be hebben we een handige checklist die je kan volgen wanneer je je voorbereid op je bevalling in het ziekenhuis. Zo ben je zeker dat je alles bij hebt op het moment van de waarheid. Zorg er zeker voor dat deze tas op tijd gemaakt is en klaar staat: be prepared!

Test je kennis omtrent zwanger zijn

Kom te weten wat je wel en beter niet eet, wat colostrum betekent en hoeveel uren een pasgeborene per dag slaapt. Hopelijk laat je zwangerschapsdementie je niet te veel in de steek bij het zoeken naar antwoorden… Doe de test op de website van 24Baby.nl. 

Luister naar podcasts over ouderschap of kinderen

Podcasts winnen al een tijdje aan populariteit en zeker nu we allemaal thuis blijven vinden steeds meer mensen de weg naar podcast platformen. Op het internet of op Spotify vind je tal van podcasts, waaronder de podcast Radio Mama, over de meest uiteenlopende onderwerpen, dus ook over ouderschap en zwangerschap is er heel wat materiaal te vinden. Maak het je gemakkelijk, zet je koptelefoon op of luidspreker aan en leer lekker bij!

Lees, alsof het je laatste dag is

Naast podcasts zijn er natuurlijk ook talloze boeken - lekker old-school - over zwangerschap, bevallen, ouderschap, opvoeding, etc. Flair.be geeft je alvast enkele leestips voor toekomstige mama's.

Geniet van je nachtrust

Een goede nachtrust is goud waard! Geniet ten volle van je slaap dezer dagen en probeer goed uitgerust te zijn, zodat je de nodige energie hebt voor je bevalling én de baby! Op pampers.be vind je enkele tips voor een goede nachtrust.

Richt de babykamer in

Een leuke activiteit die essentieel is als je een baby verwacht is natuurlijk de inrichting van de babykamer. Je kan online tal van inspiratie opdoen en ideetjes beginnen uitdenken of als je echt niet meer wilt stilzitten kan je gerust online verf of meubeltjes bestellen en tot actie overgaan! Op 24Baby.nl vind je alvast enkele leuke ideeën. 

Maak een playlist voor tijdens je bevalling

Veel vrouwen kiezen er tegenwoordig voor om tijdens hun bevalling naar een specifieke playlist te luisteren. Je kan kiezen voor relaxerende muziek of misschien juist oppeppende nummers. Je kan ook altijd verschillende lijsten maken en als het zo ver is de keuze maken naar gelang hoe je je op dat moment voelt. Mama Baas geeft enkele suggesties.

Tip: je kan de lijst ook voor je bevalling laten spelen want je baby hoort namelijk al na 21 weken!

Relaxatie en ademhalingsoefeningen voor minder stress tijdens de zwangerschap

Als je je een beetje overweldigd of zelfs angstig voelt, kan je ademhaling oppervlakkig en snel worden en kan je lichaam gespannen raken. Dit soort paniekreactie kan je lichaam uitputten en je zelfs nòg angstiger maken. Tijdens de zwangerschap en vooral in stressvolle situaties, zoals bv. verplicht zijn binnen te blijven, is het goed om wat ontspannings- en ademhalingsoefeningen te kennen die je kunnen helpen ontspannen en de stress verlichten. We zetten voor jou enkele oefeningen op een rij. 

Bereken je bevallingsdatum

Beheer Cookies