signs-your-child-is-ready-to-start-development-and-key-milestonespotty-training

Is je kind bijna zindelijk? Het lijkt misschien geen gemakkelijke vraag, maar ze is eenvoudig te beantwoorden als je rekening houdt met de volgende signalen!

1. Drogere luiers

Als je kind zijn of haar plas een uur of langer kan ophouden, is het misschien tijd om te beginnen met zindelijkheidsoefeningen. Het geeft aan dat je kind gedurende langere periodes controle begint te krijgen over zijn of haar blaas. Een ander signaal is dat je peuter meer urine tegelijkertijd produceert.

2. Voorspelbare ontlasting

Je kind heeft regelmatige en goed gevormde ontlasting op voorspelbare tijden. Het heeft ook 's nachts minder vaak ontlasting.

3. Bewustzijn van toiletgewoontes

Als je kind heel expressief is over "kaka doen" of "pipi doen" of gromt en hurkt, kan dit erop wijzen dat het klaar is om met zindelijkheidstraining te beginnen.

Je kind kan verlegen zijn en liever alleen worden gelaten op zulke momenten, maar ook dat is een duidelijk signaal dat hij of zij er klaar voor is.

4. Ongemak bij het dragen van luiers

Je kleintje kan aangeven dat hij of zij zich ongemakkelijk voelt in een natte luier. Het kan ook proberen de luier zelf uit te trekken. Dit is een goed moment om met oefenbroekjes te beginnen.

5. Nieuwsgierigheid naar jouw toiletbezoek

Je kind kan geïnteresseerd zijn als jij zelf naar het toilet gaat. Als je kind kijkt of vragen stelt, betekent dit dat het overweegt het zelf ook te proberen.

Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je kleine jongen of je lieve meisje. Je leest er hier meer over: