4 redenen waarom oefenbroekjes helpen bij het zindelijkheidsproces van je peuter

Is je kleintje al begonnen met zindelijkheidstraining? Dan is dit misschien het moment om de luiers weg te doen en te beginnen met oefenbroekjes!

Hieronder ontdek je hoe oefenbroekjes de zindelijkheidstraining soepel kunnen laten verlopen.

1. Ze verhogen het zelfvertrouwen van je kind

Oefenbroekjes hebben voor veel kinderen een psychologisch voordeel. Kinderen voelen zich veel groter als ze oefenbroekjes dragen die lijken op het ondergoed van de ouders.

En dat is niet het enige: zelf hun oefenbroekjes aan- en uittrekken, geeft hen een gevoel van zelfstandigheid.

2. Ze helpen bij de overgang

Oefenbroekjes zijn de perfecte overstap naar echt ondergoed. Ze lijken er niet alleen op, maar ze stellen je kind ook in staat zelf te voelen wanneer hij of zij in zijn broek heeft geplast.

Tot op het moment dat je kind een aantal uren na elkaar droog is, kan je mogelijke ongelukjes voorkomen met ondergoed en oefenbroekjes gebruiken om hem of haar gerust te stellen.

3. Ze zijn eenvoudig in gebruik

Oefenbroekjes zijn eenvoudig in gebruik. Zowel voor jou als voor je kind. Ze zijn ontwikkeld om gemakkelijk aan en uit te doen. Sommige hebben zelfs plakstrips om ze nog sneller uit te doen.

4. Ze moedigen toiletgebruik aan

Luiers zijn ontwikkeld om te voorkomen dat je kind ze uitdoet. Oefenbroekjes daarentegen stellen je kind in staat om zelf zijn of haar broek uit te doen en alleen naar het toilet te gaan.

Je kind voelt zelf wanneer het luierbroekje nat is. Het zal zelf concluderen dat ‘droog en schoon' een stuk prettiger is dan nat en vies! Zindelijkheid is een geleidelijk leerproces. Lees er meer over in de volgende artikels:

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies