Waar moet je op letten als je luiers koopt?

Koop je luiers voor je baby? Let dan zeker op de luiermaat. Baby's groeien snel, dus is het heel belangrijk om een luier te vinden die precies past!

Hou rekening met volgende factoren:

  • Het comfort

  • Het absorptievermogen

  • De maat

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Het comfort

Zorg ervoor dat de luier gemaakt is van materialen die comfortabel zijn voor de huid van je baby. Het comfort is meestal de belangrijkste factor bij beslissingen over een luier.

Het absorptievermogen

Meet het absorptievermogen om te zien hoe droog de luier de huid van je baby houdt.  Als je kind een gevoelige huid heeft, let dan extra op het absorptievermogen van de luier. Het droog houden van de huid van je baby kan ook helpen om luieruitslag te voorkomen.

De luiermaat

De luiermaat is gebaseerd op het gewicht van je baby en staat op de verpakking vermeld. Veel luiers zijn speciaal ontworpen voor actieve baby's. Kruipt, loopt of schuift je peuter al? Koop dan luiers die daar speciaal voor zijn ontwikkeld.

Koop je luiers voor je baby geboren is, hou dan rekening met het verwachte gewicht van je baby. Sommige pasgeborenen slaan de ‘pasgeboren'-maat over.

Hoeveel luiers moet je op voorraad houden?

Een veelvoorkomende vraag van ouders is: "Hoeveel luiers heb ik daadwerkelijk nodig?"

Baby's bevuilen hun luiers meestal om de paar uur. Je hebt er dus ongeveer 5 per dag nodig. Het is ook handig om wat extra luiers in je luiertas en bij je familie te bewaren.

De eerste twee jaar van hun leven groeien baby's heel snel. Schat hoeveel je baby in de eerste paar maanden groeit en koop een voorraad gebaseerd op die groeivoorspelling.

Sla niet te snel een enorme voorraad in. Zo voorkom je dat je straks met een stapel luiers zit die te klein zijn!

Ouders zouden alleen al in het eerste jaar ongeveer 3.000 luiers gebruiken!

Soorten luiers

Terwijl de standaard wegwerpluier is gemaakt voor dagelijks gebruik, zijn er ook luiers voor meer specifieke doeleinden.

Ga je zwemmen?

Dan heb je waterafstotende luiers nodig. Is je kind bijna zindelijk, kies dan uit het grote assortiment van luiers tot oefenbroekjes.

Andere artikels die dit thema behandelen:

Beheer Cookies