how-to-prepare-your-home-for-a-crawling-baby

Vanaf – ongeveer – 8 maanden kan je baby zitten (Mijlpalen van je baby zitten) zonder ondersteund te worden. Hij of zij zal snel naar voor en opzij beginnen grijpen. Ook zich omdraaien volgt snel.

De drang om dingen te ontdekken is niet te stoppen. De handen vrij hebben is een belangrijke stap naar onafhankelijkheid.

Moedig nieuwsgierigheid aan door een aantal speeltjes binnen handbereik te leggen. Hou het op twee of drie voorwerpen per keer. Te veel keuze zal overweldigend zijn. Je hoeft het niet te ver te zoeken: Kruipspelletjes voor je baby.

Nieuwsgierigheid!

Je baby krijgt langzaam maar zeker meer controle over zijn of haar lichaam. Dat betekent ook meer onafhankelijkheid. Rond 8 maanden kan je baby zitten. Hij of zij kan ronddraaien, naar voren leunen en van zij naar zij bewegen.

De handen worden meer en meer instrumenten om de wereld om zich heen te verkennen. Denk aan wijzen, prikken en andere handgebaren. Tijdens deze fase moet je je kind beschermen tegen zijn of haar nieuwsgierigheid. Baby's weten alles te vinden.

  • Wacht dus niet tot het goed misgaat voor je giftige schoonmaakmiddelen veilig wegzet.

  • Kruip op je handen en knieën rond en doorzoek je huis om mogelijke problemen in kaart te brengen.

  • Zorg ervoor dat stopcontacten bedekt zijn en dat alle lage kastjes in je huis voorzien zijn van sloten, ook in de badkamer.

Van kruipende baby naar lopende peuter zal je zeker ook interessant vinden.