can-a-baby-sleep-all-night-in-an-infant-seat

Is het veilig om je baby de hele nacht in een kinderzitje te laten slapen?

Cheryl Lock

Het is verleidelijk om je kleintje in een kinderzitje te laten zitten als dat hem kalmeert. Maar het is de vraag of het veilig is om een baby de hele nacht in een kinderzitje te laten slapen.

Kinderzitjes kunnen een fantastische en veilige plek zijn om je baby te troosten en te kalmeren. Maar als je pasgeborene in slaap valt in zijn kinderzitje, breng je hem best zo snel mogelijk naar een stabiel slaapoppervlak. Bij voorkeur zijn wieg.

Baby’s moeten altijd op stevige, harde oppervlakken worden gelegd om te slapen. Autozitjes en andere babystoeltjes worden niet aanbevolen. Er wordt ook gesuggereerd dat kinderen van die leeftijd het beste op hun rug kunnen slapen, in hun wieg of in de kinderwagen. 

Een slapende baby in een kinderzitje ligt niet volledig op de rug. Ook heb je gemakkelijker toegang tot je baby in een wieg ten opzichte van een kinderzitje. Er zijn geen gespen of riemen die in de war kunnen raken als je hem midden in de nacht moet oppakken.

Hou je slapende baby zo veilig mogelijk door zachte objecten, los beddengoed of andere objecten uit de wieg te houden. Je kunt het beste wachten totdat je baby 12 maanden of ouder is voordat je dergelijke dingen gebruikt in de wieg van je baby.

Misschien vind je dit ook interessant: