can-a-baby-sleep-all-night-in-an-infant-seat

Het is verleidelijk om je kleintje in een kinderzitje te laten zitten als dat kalmerend werkt, maar is het ook veilig om een baby de hele nacht in een kinderzitje te laten slapen?

Kinderzitjes kunnen een fantastische en veilige plek zijn om je baby te troosten en te kalmeren, maar als je pasgeborene in slaap valt in het kinderzitje, breng je hem of haar best zo snel mogelijk naar een stabiel slaapoppervlak. Bij voorkeur de wieg.

Baby's moeten altijd op stevige, harde oppervlakken worden gelegd om te slapen. Autozitjes en andere babystoeltjes worden niet aanbevolen. Bezorg je baby een veilige nachtrust

Er wordt ook gesuggereerd dat kinderen van die leeftijd het beste op hun rug kunnen slapen, in hun wieg of in de kinderwagen. Een slapende baby in een kinderzitje ligt niet volledig op de rug.

Je hebt bovendien makkelijker toegang tot je baby in een wieg ten opzichte van een kinderzitje. Er zijn geen gespen of riemen die in de war kunnen raken als je hem of haar midden in de nacht moet oppakken.

Hou je slapende baby zo veilig mogelijk door zachte objecten, los beddengoed of andere voorwerpen uit de wieg te houden. Je wacht best tot je baby 12 maanden of ouder is voordat je dergelijke zaken gebruikt in de wieg. Tover de babykamer om tot een comfortabele slaapplaats.