5-activities-to-help-your-baby-develop-

5 activiteiten om je de ontwikkeling van je baby te stimuleren

Stephanie Elliot

Je baby communiceert voortdurend met je door babygeluidjes te maken en te glimlachen als hij je gezicht ziet en je stem hoort. Hier volgen enkele educatieve spelletjes om hem te helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen terwijl jullie samen spelen.


1. Samen op de vloer spelen

Tijd op de buik is belangrijk in deze fase. Leg je kind dus elke dag op de grond. Zo ontwikkelt hij zijn spieren.

Je kunt deze activiteit interessanter maken door een fleurig speeltje vóór hem te leggen. Hoewel hij het nog niet kan beetpakken, vindt hij het wel al leuk om naar de felle, opvallende kleuren te kijken. Ook speeltjes met muziek en lampjes zijn leuk, maar pas op voor overstimulatie van je baby. Hij is nog heel jong, dus laat hem langzaam kennismaken met dingen en let op zijn reactie.

2. Hou hem in de gaten

Je baby vindt het heerlijk om naar gezichten te kijken. Spiegels zijn ook bijzonder boeiend voor hem. Hang een onbreekbare spiegel in de wieg van je baby zodat hij naar zijn eigen gezicht kan kijken. Praat samen over zijn ogen, oren, neus en mond, en wijs deze ook aan. 

Hoewel hij je woorden nog niet kan herhalen, leg je wel de basis voor een goede communicatie in de toekomst! 

3. Zingen en bewegen

Klap voorzichtig met zijn handjes en lees kinderrijmpjes of zing liedjes. Je stem is het belangrijkste geluid voor je baby. Wat je ook zingt, klinkt als muziek in zijn oren.4. Leesregels

Als je nog niet bent begonnen met je baby voor te lezen, doe dat dan nu. Misschien reageert hij meer op boeken met grote contrasten, omdat deze makkelijker te zien zijn.5. Volg het speeltje

Een prima activiteit om je baby te helpen zijn ogen te focussen is hem op de grond te leggen en een speeltje 25 cm boven zijn hoofd te houden. Beweeg het langzaam van de ene kant naar de andere en laat hem het speeltje volgen met zijn ogen.

Terwijl jij en je baby plezier hebben met deze spelletjes, bereikt hij mijlpalen en krijgt hij al zo veel voor elkaar. Het enige wat overblijft, is alles bij elkaar brengen. Vooruit baby. Zet hem op!

Misschien vind je dit ook interessant: