8-funny-pregnancypregnancy-announcement-ideas

8 creatieve ideeën om je zwangerschap bekend te maken.

Deidre Uria

Vertellen aan je vrienden en familie dat je in verwachting bent is een grote stap! Je wil hen al je gevoelens van geluk en blijheid overbrengen. De eerste aankondiging is dan ook een memorabel moment dat al die gevoelens moet omvatten en misschien nog wel meer. 

Een eenvoudig telefoontje of handgeschreven notitie is een beetje ouderwets. Probeer dus creatief te zijn in je zwangerschapsaankondiging . Hieronder vind je 8 creatieve ideeën.

1. Babygewicht

Jij  en je partner verkleden zich in strakke T-shirts.  

  • Ga naast elkaar staan met jullie buiken overdreven naar voren gestoken
  • Maak een foto die de nadruk legt op je beginnende buikje en op het ‘buikje’ van je partner
  • Upload de foto en zet een pijltje met "Eten" boven het hoofd van je partner en een pijltje met "Baby" boven je eigen hoofd
  • Stuur hem naar al je vrienden en familie.

2. Eindelijk zwanger!

Vraag je partner een foto te maken terwijl je poseert bij een verkeersbord met daarop "hobbel op de weg".

  • Maak hiervan je profielfoto op social media
  • Gebruik de fotp als wallpaper
  • Gebruik hem als achtergrond op je smartphone. 

3. Zoete aankondiging

Laat koekjes maken in de vorm van rompertjes en vraag de bakker op ieder koekje "Baby [achternaam], verwacht [datum] " te zetten. Stuur naar familie en vrienden. 

4. Wie de schoen past

Neem een merkstift en drie paar schoenen:

  • De favoriete schoenen van je partner,
  • Jouw ballerina's
  • Ieniemienie-paar babygympies.

Schrijf het geboortejaar van je partner op de mannenschoenen,. Schrijf jouw geboortedatum op jouw zolen en het verwachte geboortejaar van je baby op de babyschoentjes. 

Laat iemand een foto maken terwijl jij en je partner met je zolen naar voren zitten met elk een babyschoentje in de hand. Deel deze foto via social media. 

5. Met wat hulp van de grote broer of zus

Kleed je oudere kind in een T-shirt met daarop "grote broer" of "grote zus" en maak een foto. Print de foto uit, lijst hem in en geef als geschenk aan vrienden en familie.

6. 1 + 1 = 3


Je partner en jezelf staan voor een muur of een bord. Met krijt schrijf je boven jezelf en boven je partner het cijfer 1 en daartussen een + teken. En rechts daarvan schrijf je een = teken en het cijfer 3 met "verwacht op [datum]."

7. “Sparen voor een kindje”

Zet een spaarpotje in de tuin en versier met roze en blauwe ballonnen. Maak daar een foto van. Je kunt het potje ook op een leuke plek in huis zetten. Plaats deze foto in een vooraf ontworpen zwangerschapsaankondiging en verstuur digitaal naar vrienden en familie.

8. Ochtendmisselijkheid in de aantocht!

Poseer voor een niet zo glamoureuze, maar vooral grappige foto! Hoe? Met je hoofd gedeeltelijk in het toilet en een positieve zwangerschapstest op de wastafel. Laat je partner focussen op de zwangerschapstest zodat je lichaam wat wazig op de achtergrond staat. E-mail de foto naar familie en vrienden.

De aankondiging van je zwangerschap op een originele manier zal in goede aarde vallen bij je familie en vrienden. Veel plezier!

Misschien vind je dit ook interessant: