Hoe organiseer je een babyshower in 8 stappen?

Ben je een ervaren mama of een speciale vriendin van een aanstaande mama? Het plannen van een babyshower is altijd veel werk! En je moet alles plannen om te zorgen dat de dag speciaal en leuk is voor iedereen.

De sleutel tot een fantastische babyshower is ‘goed plannen'. Hier vind je een essentiële checklist om alles in orde te brengen voor de grote dag.

1. Maak een gastenlijst

Bespreek de gastenlijst met de aanstaande mama. Reken alle speciale vrienden en familieleden mee.

2. Kies een locatie

Kies een locatie die geschikt is voor de aanstaande mama en haar gastenlijst. Dat kan thuis zijn, in een restaurant of in een park. Wees er zeker van dat de locatie geschikt is voor de omvang van je groep. En dat leveranciers er goed geraken.

Lees de kleine lettertjes van ieder contract dat je ondertekent. Zo ben je op de hoogte van alle kosten en voorwaarden.

3. Kies een thema

Voor je een feestje plant, moet je beslissen of het een thema krijgt. Zo ja, gebruik het thema als basis voor alle andere beslissingen. Bepaal het thema samen met de aanstaande mama.

4. Verstuur uitnodigingen

Stuur de uitnodigingen vroeg genoeg zodat de genodigden het in hun agenda kunnen zetten en een cadeau kunnen kopen. Wees in de uitnodiging duidelijk over hoe de gasten hun komst dienen aan te geven.

Uitnodigingen moeten een aantal weken voor de babyshower verstuurd worden, zelfs als je dit via e-mail doet.

5. Regel het eten

  • Je kan ervoor kiezen een cateraar in te schakelen

  • Je vraagt alle gasten om zelf iets mee te nemen

  • Je kookt zelf

Bespreek het menu met de eregast. Alles kan, van een diner, over tapas, tot een desserttafel. Pas je gerechten aan naargelang het tijdstip en het thema van het feestje.

6. Organiseer spelletjes en activiteiten

Veel gasten verwachten traditionele babyshowerspelletjes. Plan er een paar om een feestelijke sfeer te creëren en iedereen bezig te houden.

Hou je niet van spelletjes? Verzin dan alternatieve activiteiten, zoals het invullen van inspiratiekaartjes voor de aanstaande mama of een knutselactiviteit om leuke dingen voor de baby te maken.

7. Maak een rooster voor de dag van de babyshower

Als de dag van de babyshower aanbreekt, gebeurt er veel tegelijk. Maak een schema voor jezelf, zodat je niets vergeet. Je hoeft natuurlijk geen strak schema bij te houden, maar een algemeen plan-van-aanpak zorgt ervoor dat alles gaat zoals voorzien.

Zelfs als je je aan een schema houdt, moet je op de tijd en de eregast letten. Heeft ze honger? Is ze moe? Heeft ze plezier? Het is haar dag en jouw schema moet flexibel genoeg zijn om aangepast te kunnen worden op haar stemming!

8. Regel geschenkjes

Kleine geschenkjes voor de gasten zijn een traditie bij babyshowers. Iets lekkers, zoals koekjes of snoep, is prima. Persoonlijke verzorgingsproducten zoals zeep of potpourri zijn ook populair. Pas je geschenkjes aan volgens je thema.

Het plannen van een babyshower betekent veel verschillende en belangrijke taken tegelijk regelen. Vraag gerust om hulp. Vooral op de dag van de babyshower. Zo verloopt alles vlotjes.

Lees over onze checklist voor het plannen van een babyshower die u zal helpen bij het organiseren van de perfecte babyshower!

Delegeer het aan iemand om de geschenkenlijst bij te houden tijdens het openen van de cadeautjes. Vraag een vertrouwde gast om je te helpen de aanstaande mama in de gaten te houden en om ervoor te zorgen dat zij alles heeft wat ze nodig heeft.

Is het je tweede, of derde babyshower? Geen zorgen: Maak je tweede babyshower net zo bijzonder als je eerste.

Beheer Cookies