4 unique gifts for first-time moms

4 unieke geboortecadeautjes voor een nieuwe mama

Laten we eerlijk zijn: zwangerschapskussens en voedingsbeha's zijn niet het leukste cadeautje op een geboortelijst. De meeste gasten willen het liefst de schattige kleertjes en grappige speeltjes aan de nieuwe mama geven. 

Ook als een cadeau technisch gezien iets voor de baby is, kan het nog een uitkomst zijn voor de nieuwe mama.
 

1. Handdoeken met capuchon

Je kunt niet echt in de fout gaan met handdoeken met kap. Die houden de baby warm en droog van top tot teen. Het is handig om er altijd een schone bij de hand te hebben. 

Ook al zien de kleinere handdoeken er schattig uit, een grotere maat is handiger. Omdat ze de baby voor langere tijd zullen passen.


2. Speelmat

Baby’s worden geacht iedere dag wat "tijd op de buik" door te brengen, dit kan nogal monotoon zijn voor zowel de baby als de nieuwe mama. De speelmat is daarom een fantastisch cadeau. De meeste speelmatten hebben vijf speeltjes die naar beneden hangen, en dat is meer dan genoeg. Er zijn ook plastic ringen waarmee je de speeltjes hoger of lager kunt hangen, wat het makkelijker of moeilijker maakt om ze aan te raken. 


3. Grappige boekjes

Boekjes zijn fantastisch voor baby’s. Of je ze nu gebruikt om de baby te kalmeren voor het slapen gaan, of tijdens het spelen, grappige boekjes doorstaan absoluut de tand des tijds. Bijvoorbeeld een boekje met een vingerpop die op iedere pagina in een andere houding wordt geplaatst.

 

4. Zelfgemaakte speeltjes

We kennen een heleboel creatieve mensen en hebben van alles gekregen, Van zelfgemaakte knuffeldieren tot zelfgemaakte blokken. Het is niet alleen leuk om de baby mee bezig te houden, maar ook om tegen hem te zeggen dat iemand dit speciaal voor hem heeft gemaakt. 

Zelfgemaakte speeltjes zijn meestal eenvoudig en kunnen voor een langere tijd gebruikt worden. Let erop dat het speelgoed veilig is voor de baby om mee te spelen. Controleer of er geen scherpe hoeken of uitsteeksels aan zitten en of de baby zich niet kan verstikken.  

Misschien vind je dit ook interessant: