Wat is beter: babydoekjes of washandjes?

Een handig hulpmiddel Mama's brengen veel tijd buitenshuis door. Babydoekjes zijn dus niet alleen een makkelijk hulpmiddel bij het verschonen, maar ze zijn ook erg handig om handjes of gezichten af te vegen. Meer dan 86% van de Noord-Amerikaanse mama's die werden ondervraagd, zeggen dat ze altijd tot vaak doekjes gebruiken als ze buitenshuis een luier verschonen.

Gebruiksgemak is een reden voor de mama's om doekjes boven andere verschoonmethodes te verkiezen. Een recente Europese enquête (in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) bij mama's met kinderen jonger dan negen jaar, toont aan dat gebruiksgemak de voornaamste reden is waarom er voor babydoekjes wordt gekozen in plaats van voor een washandje en water.

Een duurzame oplossing Babydoekjes zijn niet schadelijker voor het milieu dan andere verzorgingsmethodes. In 2010 voltooide de EDANA (Internationale vereniging van niet-geweven materiaal en aanverwante bedrijfstakken) een levenscyclusevaluatie. Ze vergeleken.babydoekjes met washandjes en watten om een beter inzicht te krijgen op hun impact op het milieu.

Deze evaluatie beoordeelt de gehele "levenscyclus" van een product. Van de winning van grondstoffen, de productie, het gebruik tot en met het wegwerpen. Zo meten we de potentiële impact op het milieu. Uit de resultaten bleek dat babydoekjes en washandjes ongeveer dezelfde impact hebben op het milieu en beter zijn voor het milieu dan watten

Zacht voor de huid

Het is bewezen dat babydoekjes veilige en effectieve reinigingsproducten zijn die de huid hydrateren en verzorgen. Net zoals een washandje met water. Misschien zelfs nog beter!

Klinisch bewijs uit 2001 in "Dermatology Nursing" toont aan dat Pampers Sensitive babydoekjes milder zijn voor de huid zijn dan een katoenen washandje met water. De babydoekjes bestaan uit een zacht substraat, milde oppervlakte-actieve stoffen en verzachtende middelen.

Alcohol- en parfumvrije Babydoekjes van Pampers houden de babyhuid beter in balans dan kantoenen gaasjes met water. Dat blijkt uit neonatalogisch onderzoek uit 2009. Bij deze studie waren zowel te vroeg geboren als voldragen baby's betrokken. Het gebruik van doekjes vermindert de roodheid in het perineum al na vijf dagen, vergeleken met katoenen gaasjes met water.

Beheer Cookies