Babydoekjes zijn voor veel gezinnen een belangrijk onderdeel in hun dagelijkse leven geworden. Naarmate het gebruik van doekjes in de loop der tijd is uitgebreid, zijn de producten continu verbeterd. Zo voldoen ze aan de groeiende behoeftes van consumenten. En ondergingen ze een aanzienlijke evolutie.

Pampers zet zich volledig in om producten te leveren voor tevreden, gezonde baby's, voor zowel huidige als toekomstige generaties.

Verzorging voor de luierdragende huid De huid rondom de luierzone wordt vaak blootgesteld aan natheid, urine en ontlasting. Bovendien heeft die zone meer vouwen en plooien dan andere lichaamsplekken. Daarom is het soms lastiger om de huid grondig schoon te maken.

Dus ook al functioneert de eigen beschermende barrière van de huid optimaal. De blootstelling aan natheid en het afsluiten van een luier kan bijdragen tot lokale irritaties en luieruitslag.

Luieruitslag is een acute ontstekingsreactie die irritatie en ongemak kan veroorzaken. En het is een bekend huidprobleem bij baby's. Het wordt veroorzaakt door een combinatie van verschillende factoren.

  • Te lange periodes van nattigheid in de luier. Dit maakt de natuurlijke barrière van de huid natter en zwakker, waardoor de huid eerder beschadigd en geïrriteerd raakt.

  • De aanwezigheid van ontlastingsenzymen, die de beschermende eiwitten en lipiden in de bovenlaag van de huid afbreken.

  • Hogere pH-waardes van de huid, die zijn verhoogd door de aanwezigheid van urine en ontlasting, dit veroorzaakt irritatie en roodheid.

  • Al deze factoren kunnen leiden tot een steeds ernstigere en oncomfortabele huiduitslag.

Verzorging van de huid rondom de luier Bij een doeltreffende preventie en behandeling van luieruitslag is het volgende vereist:

  • Regelmatig verschonen. Zodat urine en ontlastingsenzymen van de huid verwijderd worden.

  • Regelmatig smeren van crème op de geïrriteerde huid.

  • Gebruik van goede absorberende wegwerpluiers en zachte doekjes om de huid bij iedere verschoning zo goed mogelijk te reinigen. Zachte, effectieve reiniging kan helpen om de cyclus van luieruitslag te stoppen. Omdat dit de verontreinigingen van de huid verwijdert en de pH-waarde herstelt. Babydoekjes kunnen bovendien herstellende ingrediënten aan de huid toevoegen.

Ook al wordt water met een washandje vaak gezien als de gouden standaard voor verschonen. Het is belangrijk te onderstrepen dat vetachtige substanties niet makkelijk met water kunnen worden verwijderd. Bovendien is water alleen niet in staat om een buffer voor de pH-waarde te creëren. 

Daarom kan water na verloop van tijd een negatieve effect hebben op de fysiologie van de huid en het biedt geen voordelen ten opzichte van andere schoonmaakmethodes zoals babydoekjes. Daarnaast is het bij artikelen als washandjes en sponzen lastig om de hygiëne te waarborgen bij hergebruik en kunnen ze huidirritatie veroorzaken door wrijving en automatische slijtage, vooral als de huid al geïrriteerd is.