stimulating-and-easy-toddler-day-trips

Stimulerende en eenvoudige dagjes uit met je peuter

Nicole Galan

Peuters doen niets liever dan de wereld verkennen. En dagtochtjes vormen de perfecte manier om dit te doen.

Wat je moet meenemen

Neem een noodvoorraadje mee. Zo ben je op alles voorbereid. Neem dekentjes, extra kleren, water en snacks mee. En vergeet ook niet een paar extra luiers (of oefenbroekjes of ondergoed als je kind bezig is met zindelijkheidstraining).

Een bezoek aan de dierentuin, het aquarium, een park of een kindermuseum vormt een fantastische activiteit voor peuters. Uitstapjes hoeven niet uitgebreid en extravagant te zijn, alleen maar leuk! Bekijk deze simpele en leuke opties voor fantastische dagtochtjes met je peuter.

 

1. Picknicken in het park

Welk kind houdt nu niet van een uitstapje naar het park? Vul een mand met snacks en peutervriendelijke etenswaren, een deken, een hoedje en wat zonnebrandolie en heel veel speelgoed voor buiten (zoals ballen, schepjes en emmertjes). 

Bonuspunten als je kan picknicken bij een speeltuin, maar elk groot veld of speelterrein is goed.

 

2. Naar de dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin is een fantastisch uitstapje voor jou en je kleintje. Hou hem bezig door hem de naam van de verschillende dieren te leren of boots de geluiden na. Dat vindt hij vast geweldig!

3. Op ontdekkingsreis met het openbare vervoer

Een tochtje per bus, trein of boot valt zeker in de smaak. Heb je toegang tot het plaatselijke openbare vervoer? Dan kun je simpelweg aan boord springen en enkele haltes meerijden. 

Laat je peuter bij het raam zitten. Hij zal dol zijn op het voorbijschietende landschap. Als hij zich begint te vervelen, kan je altijd uitstappen en een nieuw gedeelte van de stad gaan verkennen of gewoon een plaatselijk restaurantje binnenstappen om te eten of te drinken.


4. Ga naar het aquarium

Je slaat nooit de bal mis met heel veel vissen in grote aquariums. Je kindje zal gefascineerd zijn door alle verschillende kleuren en soorten vissen die hij voorbij ziet zwemmen. Een bezoek aan het aquarium is plezier voor twee en zal zijn zintuigen stimuleren en zijn fantasie prikkelen.

Als je niet zeker weet waar je naartoe kunt of wat je kunt doen, neem je contact op met het gemeentehuis en vraag je naar activiteiten voor peuters bij jou in de buurt. Of zoek online naar activiteiten in de buurt.

 

Nog steeds op zoek naar ideeën? Laat je peuter beslissen waar jullie vandaag naartoe gaan! Misschien wil hij gaan wandelen naar de speeltuin of naar het ijssalon. Peuters hebben weinig controle over hun dagelijkse leven, dus het is misschien wel leuk om de teugel af te staan (binnen grenzen, natuurlijk!) en hem te laten beslissen wat jullie samen gaan doen.

Misschien vind je dit ook interessant: