8 tips om je kind je werk te leren kennen

Natuurlijk hebben ouders naast het ouderschap nog andere rollen. Mama kan een interessante carrière hebben. Kinderen hebben er baat bij om hun ouders te zien in deze rollen. Ze voelen zich veiliger als ze kunnen visualiseren wat hun ouders doen als die niet thuis zijn.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Het is een goed idee om je kind te tonen wat zijn of haar werkende mama precies doet. Laat zien wie je bent, hoe je omgeving eruit ziet en hoe je activiteiten in het grote plaatje passen.

Het de moeite waard om je nieuwsgierige kleintje mee te nemen naar je werkplek. Hier zijn 8 suggesties om het uitstapje aangenaam te maken voor je kind, maar ook voor jou en je collega's.

1. Praat eerst met je baas

Misschien heeft het bedrijf een speciale kinderdag? Zo niet, kun jij er misschien een opstarten? Het is geweldige PR voor het bedrijf en ook goed voor het moreel van de medewerkers. Breng je collega's op de hoogte voordat je je kind meeneemt, zodat er geen verrassingen zijn.

2. Kies een goed moment

Jonge kinderen zijn 's ochtends op hun best, terwijl je voor schoolgaande kinderen beter 's middags een bezoek kunt inplannen. Bedenk op welk moment er meestal interessante dingen gebeuren en wanneer de aanwezigheid van je kind het minst storend is. Als je in een gevaarlijke omgeving werkt, plan het bezoek dan na werktijd, wanneer alle machines zijn uitgeschakeld en het er niet gevaarlijk is.

3. Zorg dat het bezoek niet langer duurt dan 1 tot 2 uur

Langer is over het algemeen te veel voor een klein kind. Dan is de kans groot dat het mis gaat.

4. Zorg ervoor dat je kind geschikte kleding draagt

Dat hoort bij het leerproces.

5. Als het kan, laat je kind dan proberen te doen wat jij doet

Inloggen op het netwerk, een schema kopiëren, een klant vragen of je kunt helpen, een kopje koffie aanbieden, alles kan wat geen nadelige invloed heeft op jou, je kind, of het werk.

6. Plan een snack- of lunchpauze

7. Stel je kind voor aan je collega's en leg uit wat iedereen doet

8. Neem foto's van je kind op je werk

Die kan je kind gebruiken als plaatjes bij een verhaal dat hij vertelt over zijn bezoek. Er zijn natuurlijk nog tal van andere dingen die je met je peuter kan doen:

Beheer Cookies