the-first-playdate-primer

Handleiding voor de eerste speelafspraak.

Ellen Neuborne

Speelafspraken zijn een mooie manier waarop kinderen kunnen leren om te gaan met andere kinderen. Een uurtje of twee met andere kinderen stimuleert vriendschapsvorming en is een perfecte manier om sociale vaardigheden te oefenen.

Lees hier enkele tips voor het plannen van een speelafspraak.

Leren en plezier


Voor peuters zijn speelafspraken zowel leerzaam als leuk. Peuters hebben veel voordeel van speelafspraken omdat het hen helpt sociale vaardigheden te ontwikkelen. Een moment waarin zij leren omgaan met andere kinderen en van elkaar leren zoals het om beurten wachten, delen en andere belangrijke sociale vaardigheden

Zoals je waarschijnlijk al weet, kunnen peuters soms grillig zijn, dus gebruik deze tips om de speelafspraak soepel te laten verlopen:

• Plan rondom slaapschema's
• Zorg voor peutervriendelijke snacks en drankjes
• Zorg dat je van elk speelgoed twee exemplaren hebt (dus twee auto's, twee scheppen, twee ballen) om competitie te verminderen als je kind het lastig vindt om te delen
• Help tijdens het spelen door spelletjes voor te stellen, eventuele problemen te bespreken en te delen

Denk eraan: zie de humor ervan in. Het gedrag van je kind kun je onmogelijk plannen. Het kan zomaar zijn dat je peuter uit het niets zijn gast op zijn hoofd met een teddybeer tikt of de mama van je speelmaatje kan problemen hebben met het eten dat je in huis hebt.

Lach erom en onthoud dat er nog veel meer speelafspraken zullen komen!

Misschien vind je dit ook interessant: