Hoe plan je een educatieve natuurwandeling met je kind?

Het is nooit te vroeg om je baby te introduceren aan het buitenleven! In het begin houdt je routine niet meer in dan een korte wandeling met de kinderwagen. Maar voor je het weet maak je uitgebreide wandelingen, met je kleintje als de gids!

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

De buitenlucht zorgt niet alleen voor extra lichaamsbeweging, het zonlicht bezorgt jou en je baby ook de nodige vitamine D. Kleed je baby goed aan om overmatige blootstelling aan zonlicht en huidschade te voorkomen. Vooral wanneer de zon het hoogst staat. Veel parken hebben speciale paden die zijn bedoeld voor natuurwandelingen.

Is er geen natuurpad in de buurt?

Maak dan van je wandeling door de straat een natuurwandeling. Zolang je naar buiten gaat, rondloopt en de omgeving verkent, ben je goed bezig!

Zo plan je een natuurwandeling:

Maak er een ervaring van

Doe van tevoren een beetje onderzoek. Ga op zoek naar paden die geschikt zijn voor een kinderwagen, of paden die je juist extra lichaamsbeweging geven! Sommige parken hebben bordjes met deze soort informatie en vele parken hebben clubhuizen met leermiddelen.

Als het bloedheet of ijskoud is, blijf je best binnen. Je kindje moet er ook iets aan hebben.

Veiligheidsbeginselen

Of de zon nu fel brandt of achter de wolken schuilt, bescherm jullie huid door in de schaduw te blijven of gebruik altijd zonnebrandcrème. Neem de zonnebrandcrème mee om later nog een keer aan te brengen. Onderschat nooit het belang van goede schoenen. Ook voor je kindje: De juiste schoentjes voor je lopende kind

Zorg dat je baby stevige gympen draagt en vermijd sandalen of andere schoenen die ervoor kunnen zorgen dat hij of zij struikelt. Je hoeft niet gelijk wandelschoenen aan te schaffen, maar je hebt wel een paar nodig die stevig én comfortabel genoeg zijn om in te wandelen.

Neem een rugzak mee met veel drinken en een paar gezonde hapjes. Je wilt niet dat je kind dorst of honger krijgt terwijl je zo ver van je auto bent. In 3 onverwachte voedingsbronnen voor baby's staan een aantal goede en makkelijke voorbeelden.

Blijf ook in de buurt van de bewoonde wereld. Maak geen uitgebreide excursie met een pasgeborene op je rug! Neem een EHBO-kit mee voor onverwachte noodgevallen.

Beheer Cookies