4 babyverzorgitems die je kleintje blij maken

Tegen de tijd dat je baby 4 tot 6 maanden oud is, wordt hij of zij alerter en krijgt meer belangstelling voor speelgoed en spelletjes.

Vanaf dit moment verloopt de groei in sneltempo! Letterlijk! Sta er niet van te kijken als je kindje elke twee maanden een grotere kledingmaat nodig heeft. Het kan echt heel snel gaan!

Van thuis tot de speeltuin, hier volgen enkele basisprincipes over babyverzorging. Zo blijven jij en je kind tevreden tijdens deze groeiperiode.

1. Babysling of draagdoek

Een babysling, draagdoek of buikdrager is verstelbaar en comfortabel, en dus perfect voor een groeiende baby.

Het voordeel van het ronddragen van je kleintje in een van deze zakken is dat je zelf de handen vrij houdt en toch je baby dicht bij je hebt. Dit werkt net zo kalmerend en troostend als wanneer je hem of haar tegen je aandrukt. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken!

2. Broekjes met elastische band

Je baby groeit zo snel dat veel kledingmaten slecht kort lijken te passen. Koop een paar broekjes met elastische band. Zo gaat de kleding langer mee, zelfs als je kindje een beetje groeit.

Een voordeel? Broekjes met elastische band gaan gemakkelijk uit (en weer aan) als het tijd is voor een schone luier.

3. Minideken

Een superzacht, dun stuk stof is geschikt om je kleintje te kalmeren en te troosten. Dergelijke kleine dekentjes zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Als je baby ouder wordt, wordt dit dekentje mogelijk de officiële favoriet.

Je merkt het meteen als er emotionele steun onderweg nodig is, of wanneer het tijd wordt om een dutje doen en het slapengaan.

4. Zachte, kleine speeltjes

Zacht speelgoed is ideaal voor baby's op deze leeftijd. Je kind kan het gemakkelijk in zijn of haar handen houden. Het is bovendien heel nuttig als je kleintje tandjes krijgt en alles in het mondje wil steken.

Zorg er alleen voor dat het speeltje niet te klein is en hou alle speeltjes (net als zacht beddengoed en kussens) uit het wiegje om het risico op wiegendood te verminderen. Lees ook 8 tips om wiegendood te vermijden tijdens het slapen.

Groeispurten en de steeds groeiende hersenen van je baby zorgen voor veel plezier, maar soms ook voor heel veel spullen. Probeer te focussen op wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van je baby en overdrijf niet bij de aanschaf ervan.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies