4-items-to-help-your-baby-stay-happy

4 babyverzorgitems die je kleintje blij maken

Tegen de tijd dat je baby 4 tot 6 maanden oud is, wordt hij alerter en heeft hij meer belangstelling voor speelgoed en spelletjes. 

Vanaf dit moment verloopt zijn groei in sneltempo! 

Sta er niet van te kijken als hij elke twee maanden een grotere kledingmaat nodig heeft. Het kan echt heel snel gaan! Van thuis tot de speeltuin, hier volgen enkele basisprincipes over babyverzorging. Zo blijven jij en je kind tevreden tijdens zijn groeiperiode.


1. Babysling

Een babysling is verstelbaar en comfortabel, en dus perfect voor een groeiende baby. Het voordeel van het ronddragen van je kleintje in een van deze zakken is dat je je handen vrij houdt en bovendien je baby dicht bij je hebt. Dit werkt net zo kalmerend en troostend als wanneer je hem tegen je aandrukt. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken!


2. Broekjes met elastische band

Je baby groeit zo snel dat hij steeds van kledingmaat verandert. Koop een paar broekjes met elastische band. Zo gaat zijn kleding langer mee, zelfs als hij een beetje groeit. .

Een voordeel? Broekjes met elastische band gaan gemakkelijk als het tijd is voor een schone luier. 


3. Minideken

Een super zacht, dun stuk stof is geschikt om je kleintje te kalmeren en te troosten. Dergelijke kleine dekentjes zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Als je baby ouder wordt, wordt dit dekentje mogelijk zijn officiële "favoriet", dat hem emotionele steun geeft onderweg, als het tijd is voor een dutje of bij het slapengaan.4. Zachte, kleine speeltjes

Zacht speelgoed is ideaal voor baby's op deze leeftijd. Je kind kan het gemakkelijk in zijn handen houden. Het is bovendien heel nuttig als je kleintje tandjes krijgt en alles in het mondje wil steken. 

Zorg er alleen voor dat het speeltje klein is en hou alle speeltjes (net als zacht beddengoed en kussens) uit het wiegje om het risico op wiegendood te verminderen.

Groeispurten en de steeds groeiende hersenen van je baby zorgen voor veel plezier, maar soms ook voor heel veel spullen. Probeer je te focussen op wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van je baby en schaf niet te veel spullen aan.

Misschien vind je dit ook interessant: