Een goede luier is absorberend, past goed en zit comfortabel. Klinkt eenvoudig toch?

Maar als je langs de luierafdeling in de supermarkt loopt, ontdek je al snel dat er meer keuze is dan je baby vingers en tenen heeft. 

Toch is het niet moeilijk om de perfecte luier voor je baby te vinden als je weet waar je naar op zoek bent!

Een goede pasvorm

Allereerst moet je de juiste maat van de luier vaststellen en dat hangt van het gewicht af. Er zijn 2 manieren om te weten of je een grotere maat nodig hebt: je baby weegt zwaarder dan op de verpakking staat of de luier begint te lekken.

Grotere luiers kunnen meer inhoud verwerken. Als het pyjamabroekje van je kind iedere ochtend vochtig is, kun je hem of haar ‘s nachts een luiermaat groter aandoen. Zo blijft alles perfect droog.

Een zachte, maar absorberende luier voert het vocht snel weg, zodat de babyhuid droog blijft en minder snel geïrriteerd raakt. 

Tips voor het verschonen van luiers

De truc om je baby tevreden te houden als je hem wilt verschonen is afleiding! Zing een liedje, geef een speeltje of trek gekke bekken. Het kan ook helpen als je hem vertelt wat je gaat doen.

Wat je ook doet, zorg dat je altijd babydoekjes en een schone luier bij de hand hebt! Niets is zo ingewikkeld als een bewegende baby met een vuile luier tegenhouden terwijl je op zoek bent naar babydoekjes.

Meer weten over luiers?