5-tried-and-true-ways-to-bond-with-your-newborn

5 bewezen manieren om een band te vormen met je pasgeboren baby

Marygrace Taylor

Ben je onzeker over hoe je op de beste manier een band opbouwt met je pasgeboren baby? Dan ben je niet de enige. Sommige ouders smeden direct een band met hun baby. Maar het komt net zo vaak voor dat ouders een beetje onzeker zijn.

Wat de effecten op lange termijn ook zijn, één ding is zeker: een sterke, gezonde relatie bevordert de ontwikkeling van je baby. Het geeft hem een gevoel van veiligheid en eigenwaarde. Je kunt die band al beginnen op te bouwen vanaf het moment dat je baby geboren is.

 

1. Hou je kind vast!

Je houdt van je baby, en hij ligt dolgraag in je armen. Draag je kind, wieg hem en druk hem stevig tegen je aan om de band te versterken.2. Masseer je baby

Eenvoudige massages helpen je baby te ontspannen en in slaap te vallen. Het geheim is heel rustig masseren. Je kunt een babymassage-cursus volgen bij je plaatselijke ziekenhuis, of lees over het onderwerp.3. Communiceer

Je baby heeft wellicht geen idee van wat je zegt, maar dat betekent niet dat hij je stemgeluid minder prettig vindt! 

Of je je baby nu voorleest, voor hem zingt of tegen hem praat (of zelfs die schattige babygeluidjes nadoet), je stimuleert zijn zintuigen en dat versterkt de band.

4. Doe hem in bad

Baden van je pasgeboren baby helpt jullie beiden om te ontspannen na een drukke dag en bereidt je baby voor op een goede nachtrust. Er is niets zo intiem als een heerlijk bad!

5. Draag je baby

Als je dicht bij je pasgeborene wilt zijn, maar hem niet kunt vasthouden (misschien omdat je aan het typen bent of de was opvouwt), kun je hem ook dragen! 

Een draagdoek zorgt ervoor dat je baby zich veilig voelt tegen je borst. Zorg wel dat de draagzak of doek het hoofdje en de nek goed ondersteunt.

Misschien vind je dit ook interessant: