Baby-cuisine

Wat kook je voor je baby van 7 maanden?

Haute cuisine voor baby's, het kan! Durf ingrediënten te kiezen, zoals groenten en fruit waar je niet altijd mee kookt, zelfs als jij ze niet lekker vindt!

Vol vitamines

Op deze leeftijd kun je heel wat nieuwe smaken toevoegen aan het eten van je baby. Probeer fruit en groenten met een sterkere smaak. Combineer met mild vlees of vis, introduceer peulvruchten zoals linzen en experimenteer met meer complexe recepten.

We geven er alvast eentje.

Groentesoep

Deze soep combineert interessante wintergroenten voor een voedzame maaltijd. Ze is makkelijk te maken en individuele porties kan je invriezen.

Ingrediënten:

  • 250g aardappelen
  • 150g wortels
  • 150g pastinaak
  • 150g koolraap
  • 1 prei, alleen het witte deel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een half bouillonblokje
  • een beetje olijfolie

Bereiding:

Pel en snij alle groenten in kleine blokjes. Was de prei zorgvuldig voor je hem snijdt. Maak de groentebouillon door een halve liter kokend water aan het poeder toe te voegen. Zet deze daarna apart.

Verhit een beetje olijfolie in een diepe koekenpan. Voeg de aardappelen, wortelen, pastinaak en koolraap toe. Bak zachtjes tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de uien, prei en knoflook toe. Dek af en verwarm nog eens 5 minuten. Af en toe roeren.

Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat de soep nog eens 12 minuten sudderen tot alle groenten helemaal zacht zijn.

Andere interessante artikels over voeding en smaakontwikkeling:

Misschien vind je dit ook interessant: