creating-a-safe-relationship-between-your-pets-and-baby

Laat je baby en huisdier veilig samenspelen

Soms begrijpen kleine kinderen nog niet helemaal dat huisdieren geen speelgoed zijn. Let daarom extra goed op en zorg ervoor dat iedereen gezellig kan samenspelen.

  • Lief spelen! Laat oudere kinderen weten dat ze de huisdieren niet mogen plagen. (Aan de staart trekken mag dus niet.) Als je kind je huisdier met liefde behandelt, zal je huisdier ook lief zijn voor je kind.
  • Veiligheid eerst. Laat je huisdier en je kind nooit alleen. Ongeacht hoe het huisdier zich in normale omstandigheden gedraagt.
  • Goede dingen. The Humane Society (Dierenrechtenorganisatie in Amerika) adviseert je om je huisdier wat lekkers te geven terwijl de baby in de buurt is. Zo associëren ze de baby met goede dingen.
  • Laat je baby niet te dicht bij de kop van je huisdier komen. Sommige dieren kunnen het oogcontact en de nabijheid  van je baby per ongeluk als een teken van agressie zien. Zelfs als ze normaal gesproken meegaand en kalm zijn.
  • Speel samen als een gezin. Probeer je baby op een knie te laten balanceren of knuffelen samen terwijl je je huisdier aait.
  • Zorg dat je huisdier gezond blijft en dat het voldoende beweging krijgt. Een nieuwe baby vraagt veel zorg. Om te voorkomen dat jij je relatie met je huisdier verwaarloost, vraag je best om hulp. Vraag familie of vrienden om je huisdier naar de dierenarts of de trimmer te brengen of om hem uit te laten.

Misschien vind je dit ook interessant: