11 tips to keep your baby-s crib comfy and safe

Elf tips om het kinderbedje van je baby comfortabel en veilig te houden

Jane Chou

Een kinderbedje moet veilig zijn. Een plaats waar je kleintje slaapt, speelt en tot rust komt. ‘s Morgens, ‘s middags of ‘s avonds. Het is ook de warme plek waar je waarschijnlijk die eerste bijzondere momenten zult meemaken: het eerste slaapje, het eerste lachje en de eerste nachten dat jullie alleen met z’n tweetjes zijn.

Door te zorgen dat het kinderbedje veilig en betrouwbaar is, kun je er zeker van zijn dat je pasgeboren baby elk moment dat jullie delen je liefde zal voelen.

Controleer regelmatig de onderdelen van het kinderbedje en check of er niets moet worden gerepareerd of vervangen. Zo slaapt je peuter te allen tijde veilig in zijn kinderbedje.

Hieronder vind je een aantal tips voor een rustige en veilige nachtrust:

 

Elf tips voor een veilig en comfortabel kinderbedje

 1. Laat je baby altijd op zijn rug slapen
 2. Kies een stevig matras dat precies in het kinderbedje past. Zodat er geen openingen zijn tussen het matras en de wieg.
 3. Verwijder alle kussens, speeltjes, dekentjes, speentjes en randbeschermers uit het kinderbedje.
 4. Kleed je kleintje in een warm slaappak, dan heb je geen deken nodig.
 5. Hou hangende speeltjes buiten handbereik en zorg dat ze niet kunnen vallen.
 6. Verwijder hangende speeltjes volledig na vijf maanden. Of als je baby zich op zijn handen en knieën begint op te trekken.
 7. Hou gordijnkoorden en draden van de babyfoon ver uit de buurt van de wieg.
 8. Inspecteer de wieg regelmatig om te zien of er niets gebroken of losgeraakt is (houtsplinters, afbladderende verf).
 9. Draai zo vaak mogelijk schroeven en bouten opnieuw aan.
 10. Als de wieg een zijkant heeft die omlaag kan glijden, moet deze vervangen worden (dit soort wiegen worden afgeraden). Als vervangen geen optie is, vraag dan aan de winkel of de fabrikant of er een oplossing is om de zijkant gratis vast te zetten.
 11. Vermijd kinderbedjes met openingen waar je baby in vast kan blijven zitten. Hieronder vallen wiegen met spijlen die meer dan 5 cm uit elkaar zijn en met decoratieve uitsnijdingen in de panelen.

Geen paniek als je over een schattige babykamer met knuffelaccessoires hebt gedroomd, als je kind ouder wordt heb je nog alle tijd om zijn "grote jongensbedje" vol te leggen met schattige kussentjes en knuffelbeertjes.

Ontspan ondertussen en kijk hoe je baby droomt, veilig ingestopt in zijn kinderbedje.

Misschien vind je dit ook interessant: