Jij hebt een bedtijdroutine, maar wist je dat je kleintje er ook één nodig heeft? Lees hier waarom!

Je baby went eraan om te slapen waar je hem ook neerlegt. Of dat nu in een wieg is of in bed met jou. 

Als hij of zij in je armen of in je bed in slaap valt, dan zal je baby verwachten dat hij of zij daar de hele nacht door en elke nacht blijft slapen. Baby's houden van consequentheid! Als je wilt dat je kleintje in een eigen bed slaapt, leg hem of haar daar dan nog wakker neer. 

Waarom ontwikkel je een routine?

Je baby gaat elke 2 tot 3 uur door een lichte slaap heen, maar moet leren hoe hij of zij zelf terug kan vallen in een diepe slaap.

Rituelen zijn een cruciaal onderdeel van het slaapschema van je baby. Ze kunnen hem helpen in slaap te vallen, zodat hij of zij ook gedurende de nacht opnieuw zelf in slaap kan vallen. 

Wat is een routine eigenlijk?

Jullie bedtijdroutine kan een knuffel zijn in een speciale stoel, een liedje of lekker nestelen met een speciaal dekentje. Zodra je baby een eigen stijl vindt om zichzelf in slaap te sussen, zullen jullie allebei beter slapen.

Hoe moeilijk het ook lijkt, blijf in bed in plaats van er bij het eerste geluidje uit te springen. Zo geef je hem of haar de tijd om zelf weer in slaap te vallen.

Over nachtrust, dutjes, slaap en de nood aan een routine daarin, bestaan heel wat tips en weetjes. Hier vind je er alvast enkele: