baby sleep solutions- bedtime made easy

Het slaappatroon van je baby ontrafelen valt niet mee. Zijn of haar slaapritme is nogal onvoorspelbaar!

Over het algemeen slapen pasgeboren baby's 16 uur of meer per dag. In korte periodes van een paar uur per keer. Als een kind drie maanden oud is, slaapt het 's nachts misschien al 5 uur achter elkaar. Wanneer het 6 maanden is, kan het zelfs al 9 tot 12 uur ononderbroken in dromenland zijn.

Maar: geen enkele baby slaapt altijd volgens het boekje! Een goede nachtrust voor jullie beiden begint bij een goede bedtijd. Dat kan met deze 4 slaapoplossingen.

1. Hou je baby bezig

Een goedgevulde dag zorgt voor een rustige bedtijd. Maak bijvoorbeeld een wandeling met de kinderwagen. Even samen naar buiten stimuleert je pasgeboren baby en jij blijft fit in je hoofd.

2. Een dutje versus nachtrust

Leer je baby wat dagritme is door al vroeg onderscheid te maken tussen dutjes en bedtijd. Zo begrijpt je kind dat de dag er is om te spelen en de nacht om te slapen. Doe de gordijnen een beetje open om wat licht door te laten wanneer je je pasgeboren baby in zijn of haar wiegje legt om een dutje te doen. Maak je niet teveel zorgen als je niet superstil bent bij je slapende baby. De tijd voor het dutje is ook de tijd waarop jij wat dingen kunt afmaken.

3. Zorg voor de juiste stemming

Een rustige babykamer tovert een drukke baby om in een slapende baby. Zorg dus dat de kamer donker is en een comfortabele temperatuur heeft. Een nieuwe luier is ook altijd een goed idee.

4. Heroverweeg je routine

Je vindt het misschien prettig om na een drukke dag te ontspannen met een televisieprogramma, maar je baby heeft het liever stil en rustig tijdens de laatste voeding.

Help rust creëren via een ontspannend bedtijdritueel.

Je kleintje een bad geven, voorlezen en een favoriet slaapliedje zingen zijn allemaal geweldige activiteiten om toe te voegen aan je routine. Let er wel op dat je deze activiteiten elke avond in dezelfde volgorde doet.

Aan het eind van je routine dim je de lichten. Je legt je baby in het wiegje terwijl hij of zij slaperig maar nog wakker is. Zo leert je kleintje uit zichzelf in slaap vallen.

Het is belangrijk dat je je baby elke avond op dezelfde tijd naar bed brengt.

Slapen en een goed, gezond bedtijdritueel zijn cruciaal van bij de start. Heel wat artikels gaan precies daarom over dat ene thema: