your baby-s journey to becoming a toddler

De eerste stapjes van je baby zijn een enorme gebeurtenis. Je baby wordt een echte peuter wanneer hij of zij stopt met kruipen en begint te lopen.

Elk kind ontwikkelt loopvaardigheid op een eigen tempo. Toch beginnen de meeste baby's te kruipen rond hun acht maanden en te lopen tussen de 9 en 17 maanden.

Vergeet niet dat sommige baby's het kruipen helemaal overslaan. Als dat het geval is, zal je baby zich waarschijnlijk op zijn of haar buik of billen voortbewegen en de armen en benen gebruiken om zichzelf vooruit te duwen.

Dit is heel normaal. Hij of zij is de spieren aan het versterken die straks gebruikt worden voor de eerste stapjes. De fase van kruipen of op de billen voortbewegen zal snel gevolgd worden door de fase waarin je baby zichzelf optrekt tot hij of zij rechtop staat. Toon je baby hoe zijn of haar knietjes moet buigen om van staan naar zitten te gaan (en omgekeerd).

Eenmaal een baby kan staan, zullen de eerste stapjes snel volgen. Zodra je kleintje vaster op die voetjes staat, zal hij of zij wellicht beginnen met hier een daar een stap zetten. Laat je hand vasthouden voor ondersteuning, of volg het meubilair tijdens het voortbewegen, om evenwicht te helpen bewaren.

Zodra hij of zij deze babystapjes onder de knie heeft, krijgt je baby meer vertrouwen. Voor je het weet zal je kruipende baby beginnen te lopen!