1. Zorg voor voldoende tijd op de buik

Voldoende tijd op de buik versterkt de spieren in de rug en de nek van je baby. Let erop dat je baby zijn of haar hoofd zelf kan optillen. Dit is een teken dat de rug van je baby sterk genoeg is en dat hij voldoende ontwikkeld is om zelf te zitten.

2. Ga bij je baby zitten

Je kunt je baby laten wennen aan de houding door samen te gaan zitten. Ga in kleermakerszit zitten en hou je baby op schoot. Met de rug tegen je buik kan hij of zij rechtop zitten.

3. Laat zelf proberen

Zodra je het gevoel krijgt dat je baby sterker wordt, zet je hem of haar in een zittende positie. Ga naast je baby zitten en kijk of het lukt om zelfstandig te zitten. Je kind zal wel wat ‘wiebelig' starten, maar maak je geen zorgen: het is leren! Veel baby's kunnen tussen de 4 en 7 maanden met wat hulp van hun ouders rechtop zitten.

4. Zet je baby zittend neer

Laat je kleintje wennen aan de zithouding door hem of haar regelmatig in zitpostie neer te zetten op de bank. Ga altijd naast je baby zitten, want hij of zij kan ieder moment omvallen! Al zal het niet lang duren voor je aan de volgende onderwerpen toe bent: