Zwangerschap per week: week 12

Jouw baby

  • Vorige week ontwikkelden de nagelbedden zich op de vingertoppen en tenen van je baby. Deze week zullen de vingernagels ook echt uit zijn nagelbedden groeien. En die blijven groeien tot de geboorte.

  • Veel baby's hebben bij de geboorte zelfs lange vingernagels die kort na de bevalling moeten worden geknipt!

  • De meest cruciale periode in de ontwikkeling van je kleintje loopt nu ten einde. Tegen het einde van deze week is de zware taak om nieuwe lichaamsstructuren te vormen voltooid! Van de vingers tot de tenen, alle onderdelen zijn aanwezig. Zelfs zijn geslachtsorganen hebben zich ontwikkeld. Maar het is nog te vroeg om met echo te bepalen of het een jongetje of een meisje is.

  • De komende 28 weken zal je kleintje blijven groeien. Deze week weegt je baby ongeveer 10 gram en is hij ongeveer 6 cm lang, ongeveer zo groot als een kiwi! Tegen het einde van deze week hebben zich oogleden gevormd en zullen deze zich sluiten. Ze blijven tot ver in het tweede trimester dicht.

Jouw zwangerschap

Nu de ochtendmisselijkheid langzaamaan verdwijnt, merk je misschien dat je eetlust terug is. Dit is het moment dat vele vrouwen voelen dat "de baby honger heeft". Zorg ervoor dat je genoeg eet. Maar het is niet nodig om "voor twee te eten"!

Omdat het bloedvolume in je lichaam toeneemt, kan je tandvlees gevoeliger zijn en bloeden bij het poetsen of flossen. Dit lijkt misschien verontrustend, maar het is helemaal normaal. Blijf gewoon zoals altijd je tanden poetsen en flossen, maar doe het wat voorzichtiger.

Beheer Cookies