Memory-keeping-and-mementos

Thuiskomst van je baby voorbereiden

Last minute voorbereidingen

Maak lijstjes. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een voorraad diepvriesmaaltijden voor die eerste week.

Het is absoluut noodzakelijk dat alles klaar is voordat je uitgerekend bent. Na je bevalling heb je namelijk al je tijd en energie nodig om te herstellen en om voor je baby te zorgen. 

Herinneringen aan de geboorte

Vlak na de geboorte voel je je misschien niet erg fotogeniek. En een kiekje van vlak na de bevalling is het laatste wat je wilt. Maar foto's zijn vaak mooie herinneringen.

  • Gebruik je camera dus om elk aspect van deze bijzondere dag vast te leggen. Een paar foto’s van na de bevalling zullen je later herinneren aan deze kostbare momenten.
  • Vergeet niet om kostbare herinneringen te bewaren, zoals het ziekenhuisbandje van je baby, zijn eerste outfit toen hij naar huis ging, en de verzameling wenskaarten die je ontving. Droog bijvoorbeeld wat bloemen van een van je boeketten. Dit zijn eenvoudige herinneringen aan de geboorte en zullen later van onschatbare waarde zijn.

Welkom thuis, baby

Als je een beetje vooruit plant, zul je al snel kunnen genieten van de eerste onvergetelijke dag thuis met de baby. 

  • Zorg dat je huis helemaal klaar is voor je baby voordat je gaat bevallen.
  • Concentreer je na de bevalling op herstellen, maar geniet vooral van je roze wolk.
  • Weet dat je een paar dagen in je slaapkamer zult wonen. Je zult niet veel anders willen doen dan je baby voeden en slapen. Leg dus alle babyverzorgingsartikelen binnen handbereik naast je bed.
  • Gebruik rustgevende muziek en zachte verlichting voor ontspannen sfeer in je kamer.
  • Laat je partner alles organiseren. Hij is deze dagen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnenshuis. Bezoekers kunnen best een of twee dagen wachten en ze hoeven niet te lang te blijven.
  • Neem genoeg rust. Vergeet niet dat je moet herstellen en dat je nieuwe gezin deze kostbare tijd nodig heeft om elkaar te leren kennen.

 

Misschien vind je dit ook interessant: