Het is de missie van Pampers® en UNICEF om tetanus bij pasgeborenen wereldwijd uit te bannen.

We kunnen met trots vertellen dat de ziekte vandaag al werd uitgebannen in 24 landen, waaronder: Burkina Faso, Cambodja, Indonesië en Senegal. En we blijven UNICEF steunen in nog eens 14 landen waar de ziekte een risico is, zoals: Nigeria, Pakistan en Somalië.

Sinds het begin van de samenwerking legt elke seconde een vaccin de weg af om een mama en haar baby te bereiken. Zo hebben we al het leven van ongeveer 788.000* pasgeborenen gered sinds het begin van onze samenwerking in 2006.* Toch lopen nog 48** miljoen moeders en hun pasgeborenen gevaar.

Daarom blijven wij UNICEF steunen, want het goede werk mag nu niet stoppen.

Samen met UNICEF én met de steun van toegewijde ouders zoals jij, willen we nog een stap verder gaan en tetanus bij pasgeborenen overal ter wereld helpen uitbannen. Als je 1 pak Pampers met het UNICEF-logo koopt, doneert Pampers 1 levensreddend vaccin*** tegen tetanus bij pasgeborenen.

*gebaseerd op cijfers van WHO en UNICEF van Mei 2018

**gebaseerd op de Child Health Epidemiology Reference Group (CHERG) van WHO en UNICEF (Lancet, December 2016).

***bij iedere aankoop van een verpakking met het UNICEF-logo en voor iedere keer dat het filmpje wordt bekeken, gedeeld of geliket op de Pampers Facebook-pagina (www.facebook.com/PampersBelgium), steunt Procter & Gamble UNICEF in de strijd tegen tetanus bij pasgeborenen met € 0,078. Dit bedrag vertegenwoordigt bijvoorbeeld de kostprijs van één tetanusvaccin of ondersteunt de administratieve kosten.  Meer info op www.pampers.be of www.unicef.be. UNICEF ondersteunt geen specifieke merken, producten of diensten.