science touch the secret to pampers wipes

Benieuwd naar de wetenschap achter de zachtheid, betrouwbaarheid en het perfecte reinigingsvermogen van de Pampers babydoekjes?

Pampers investeert veel tijd in voortdurend onderzoek naar de zachtheid en het perfecte reinigingsvermogen van de Pampers babydoekjes. 

Neem een kijkje achter de schermen! En ontdek de wetenschap achter de reinigingskracht van een doekje. Bekijk ook een overzicht van de complexe samenstelling van een Pampers babydoekje.

De wetenschap achter de reinigingskracht van doekjes Van smerige billetjes tot vieze handen, de belangrijkste reden waarom mama's babydoekjes gebruiken is de capaciteit om viezigheid snel, efficiënt en op een zachte manier te verwijderen. Er zijn drie hoofdfactoren die bepalen hoe goed een babydoekje reinigt:

  1. Het lichamelijke contact en de wrijving om solide viezigheid van de huid af te nemen

  2. De oplossende kracht die plakkende viezigheid van de huid losweekt

  3. De absorberende kracht om nattige viezigheid van de huid op te nemen

De anatomie van een babydoekje Pampers babydoekjes zorgen voor een zachte reiniging dankzij de unieke combinatie van een zachte, niet-geweven, doekachtig substraat met een lotion op waterbasis. Jaren van onderzoek hebben klinisch bewezen dat Pampers babydoekjes helpen bij de grondige reiniging bij pasgeboren baby's. Zodat hun huid er gezond uitziet.

Laten we eens bekijken hoe ieder onderdeel van een babydoekje is ontworpen zodat het bijdraagt aan het voorzichtig reinigen van de babyhuid.

Zacht, niet-geweven, doekachtig substraat

  • De grondlaag van een Pampers babydoekje is een materiaal dat uit een mix van vezels bestaat. Dat material is speciaal geselecteerd om zijn zachtheid en flexibiliteit. Iedere vezel, gemaakt van gemodificeerde cellulose en polypropyleen voegt een unieke eigenschap toe. Zo bootsen we het gevoel van een doekje na. Gemodificeerde cellulose wordt gebruikt om de reinigingskracht en de absorberende eigenschap te optimaliseren, terwijl polypropyleen voor extra zachtheid en flexibiliteit zorgt.

  • Deze vezels worden vervlochten zonder chemische bindmiddelen. Via een proces dat "hydrobinding" noemt. Zo creëren we zo een zachte, rekbare en kussenachtige stof die zacht aanvoelt op de huid. De flexibiliteit van het doekje helpt mama's om elke vouw en plooi van de babybilletjes schoon te maken. De individuele vezels vegen de viezigheid als borsteltjes van de huid.

  • Hydrobinding creëert ook ruimtes tussen de vezels, wat een sponsachtige absorptie geeft bij het schoonmaken van vloeibare viezigheid. Hierdoor kan elk Pampers babydoekje achtergebleven viezigheid oppakken door met lichte druk af te vegen. Wat een natuurlijk schoon en fris gevoel achterlaat.

Milde reinigingslotion

De zachte reinigingslotion op waterbasis is ontworpen om viezigheid te verwijderen terwijl het de babyhuid verzorgt en hydrateert. De ingrediënten zijn stuk voor stuk getest zodat ze mild genoeg zijn, zelfs voor een gevoelige huid. De ingrediënten worden vaak gevonden in andere dagelijkse huidverzorgingsproducten. Dit zijn een aantal hoofdingrediënten waaruit de lotion bestaat.

Water

Ieder doekje is vochtig gemaakt met een emulsielotion op waterbasis. De lotion bestaat uit een watergehalte tot 99%, wat helpt bij het losweken en oplossen van viezigheid die op de huid plakt. Het kan ook achtergebleven vuil of opgedroogde urine op de huid oplossen.

Emulgatoren

De lotion bevat ook een aantal zachtaardige emulgerende reinigers die helpen bij het verwijderen van vettige overblijfsels op de babyhuid. Vettige viezigheid wordt het doekje ingetrokken waardoor het vervolgens kan worden weggeveegd.

Huidverzorgingsmiddelen Huidverzorgingsmiddelen helpen om de babyhuid te herstellen.

pH-buffers De lotion bevat buffersysteem gebaseerd op citroenzuur. Dit helpt om de natuurlijke pH-balans van de huid in stand te houden.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat luieruitslag vaak voorkomt door een verstoring van de pH-balans. Die wordt veroorzaakt door vieze luiers. Vieze luiers bevatten vaak digestieve enzymen die de huid irriteren, maar alleen actief zijn als de pH boven de 6.0 is. Om dit tegen te gaan, bevatten Pampers babydoekjes een speciaal ontwikkelde lotion met een buffercapaciteit die snel de pH van de huid herstelt tot een normaal niveau van ongeveer 4,5 - 6,0.

Conserveringsmiddelen Elk doekje bevat een kleine hoeveelheid conserveringsmiddelen, die helpen om de doekjes fris te houden voor gebruik. Daarnaast voorkomen ze kruisbesmetting met andere doekjes als de verpakking eenmaal open is.