Iedere dag werken Pampers® onderzoekers eraan om de best mogelijke luiers te ontwikkelen die jouw baby prestatie, veiligheid en comfort bieden. Daarom zijn onze luiers klinisch en dermatologisch getest en luisteren we naar de mening van experts bij het ontwikkelen van onze luiers. Ook vragen we onafhankelijke laboratoria zoals OEKO-TEX® baby-dry™ en Harmonie luiers te testen en te certificeren.

Lees meer over de verschillende testen en de meningen van experts over onze luiers!

Geteste, gecertificeerde luiers voor de veiligheid van baby's.

Pampers® baby-dry™ en Harmonie luiers zijn STANDARD 100 gecertificeerd door OEKO-TEX®

Het Pampers® Baby-dry™ en Harmonie luierassortiment is STANDARD 100 gecertificeerd door OEKO-TEX®. OEKO-TEX® is een onafhankelijk instituut dat test op de aanwezigheid van meer dan 100 ongewenste stoffen. Het is bijzonder streng voor producten die dicht bij de gevoelige babyhuid gedragen worden: OEKO-TEX® houdt rekening met de huidige wetgeving, maar gaat nog verder door ook te testen op stoffen die nog niet gereguleerd zijn om een maximale veiligheid te garanderen.

De OEKO-TEX® evaluatie van Pampers® Baby-dry™ en Harmonie luiers verloopt in drie fases:

  • Alle materialen in Pampers® baby-dry™ en Harmonie luiers (absorberende kern, afwerkingen, etc.) worden nauwkeurig onderzocht op de aanwezigheid van ongewenste stoffen.

  • Naast deze eerste laboratoriumtesten voert OEKO-TEX® steekproeven uit op Pampers® baby-dry™ en Harmonie luiers die in de winkel zijn gekocht.

  • Tot slot voert OEKO-TEX® controles uit bij de fabriek waar onze baby-dry™ en Harmonie luiers worden gemaakt!

Lees hier meer over OEKO-TEX®.

Luiers die dermatologisch zijn getest door experts

Omdat de babyhuid bijzonder gevoelig is, worden al onze luiers dermatologisch getest onder het toeziend oog van externe dermatologen. We hebben onder andere gewerkt met Dr. Alain Taïeb, professor in de dermatologie en afdelingshoofd Pediatrische Dermatologie van het CHU Ziekenhuis in Bordeaux, die ons bevestigt dat “Pampers luiers geen enkel risico vormen voor de gezondheid van baby’s en volkomen veilig zijn”.

Een 100% veilige samenstelling, gevalideerd door professionals in de gezondheidszorg

Elke component heeft zo zijn eigen functie en moet een goede werking, zowel als comfort en veiligheid voor jouw baby, verzekeren. Onze toxicologen werken nauw samen met de leveranciers van onze materialen en evalueren nauwgezet de veiligheid van elke stof. Nadat de veiligheidstests zijn gevalideerd worden klinische tests uitgevoerd in samenwerking met externe deskundigen zoals kinderartsen, pediatrische dermatologen en dermatologen.

“Veiligheid is onze topprioriteit: door de expertise van onze onderzoekers in te zetten en door rigoureuze tests uit te voeren onder toezicht van externe experts uit de medische wereld, ontwerpen we volledig veilige luiers," legt onze wetenschappelijke expert Emmanuelle Bégué uit, die nauwlettend toeziet op alle stoffen die in onze luiers gebruikt worden.

Lees onze artikels over luiersamenstelling om meer te weten te komen over wat er wel (en wat niet!) in onze luiers zit.

Klinische studies om de kwaliteit en veiligheid van onze luiers te valideren

Voor innovaties zoals onze luchtdoorlatende kanalen heeft Pampers® een klinische studie uitgevoerd om te valideren dat onze luiers 100% veilig zijn en dat ze baby's gezond en drooghouden.

We hebben onlangs een zeer uitgebreid klinisch onderzoek uitgevoerd met meer dan 20.000 huidtesten! Het is de grootste klinische studie die ooit werd uitgevoerd rond huidaandoeningen bij kinderen en gewoonten bij verschonen. Dr. Daniel Hohl, voormalig voorzitter van de European Society for Pediatric Dermatology, die deelnam aan de studie, bevestigt: "Ik heb een grondig onderzoek gedaan naar de veiligheidstesten die zijn uitgevoerd op Pampers® luiers en ik bevestig dat Pampers® producten volkomen veilig zijn voor gebruik op de babyhuid. "

Experts vormen de kern van Pampers innovatie!

Ouders: Pampers® meest vooraanstaande experts

Niemand kent jouw baby beter dan jijzelf en net daarom zijn de meningen van ouders zoals jij zo belangrijk voor ons. Iedere week komen meer dan 1.200 ouders met hun baby's naar ons onderzoekscentrum in Duitsland om hun ervaringen met Pampers® luiers te delen. De feedback die we van de ouders krijgen, gebruiken we om onze luiers nog verder te verbeteren. "Wanneer we een luier ontwerpen, proberen we onszelf in de beleving van de baby te verplaatsen. Bij Pampers® hebben we het geluk dat we iedere dag baby’s die onze luiers dragen, kunnen observeren en de indrukken van hun ouders kunnen verzamelen," legt Pampers R&D Manager Frank Wiesemann uit. "Het verzamelen van deze praktische informatie is bijzonder waardevol bij het ontwerpen van producten die volledig afgestemd zijn op baby's. Om nog maar te zwijgen van het feit dat velen onder het Pampers researchteam zelf ook ouders zijn!"

Lees alle beoordeling van ouders over onze Pampers® baby-dry™ luiers hier

Pampers® luchtdoorlatende kanalen: een belangrijke innovatie waardoor we nog beter aan de noden van baby kunnen voldoen

Alle dermatologen zijn het erover eens: frisse lucht is essentieel om de babyhuid te beschermen en het risico op luieruitslag te beperken. De Pampers® luchtdoorlatende kanalen helpen ruimte creëren in de luier zodat de lucht vrij kan circuleren, zelfs wanneer de luier vol is. Zo kan de huid ademen en mooi droog blijven.

De kleinste luier ter wereld werd geboren uit onze samenwerking met neonatale verpleegkundigen!

Door nauw samen te werken met neonatale verpleegkundigen konden we de kleinste luier ter wereld ontwikkelen. In 2002 waren we het eerste merk dat een luier ontwikkelde speciaal voor de meest kwetsbare baby's.

“Het Preemie® assortiment houdt rekening met het feit dat premature baby's bijzonder gevoelig zijn. Preemie luiers helpen ze tijdens die eerste levensweken de best mogelijke zorg te krijgen. Deze luiers zijn aangepast aan de benodigde zorg en vergemakkelijken het werk van gezondheidsprofessionals," legt Dr. Frank Wiesemann, Research & Development bij Pampers® uit.

Ook financieren we onderzoek en ondersteunen we premature baby's en hun ouders door de opbrengsten* van de Preemie luiers te doneren aan de prematurenzorg (VVOC).

*winst op maten P-1, P-2 en P-3

Pampers®, 1ste keuze van de materniteiten**

Pampers® Premium Protection™ luiers zijn de 1ste keuze van de materniteiten**. Onze teams zijn trots dat zij hun vertrouwen hebben verdiend! En het is belangrijk dat we dit behouden door telkens de meest aangepaste producten te bieden en er voortdurend naar te streven deze te verbeteren. Onze luiers voor pasgeborenen zijn dermatologisch getest, zacht, en hebben een navelvriendelijke uitsparing voor meer comfort. Ze hebben een unieke absorberende bovenlaag die vocht en zachte ontlasting wegleidt van de billetjes van jouw pasgeboren baby. Ze hebben ook een urine-indicator die van kleur verandert zodat ouders weten wanneer ze de luier zouden kunnen verschonen.

We luisteren voortdurend naar ouders: zelfs nadat een product van de band rolt, blijven we zorg dragen voor de kwaliteit en veiligheid ervan. Als je vragen of opmerkingen hebt, aarzel niet om ons te bellen op 0800 99003.

**Op basis van de verdeling van Pampers Premium Protection™ luiers maat 0-2 in Belgische materniteiten, jan 2018 – dec 2018.

OurSafetyPromise_Icons110x110 icon

Pampers Veiligheidsbelofte

FAQIcon110x110 icon

Veelgestelde vragen