signs-your-child-is-ready-to-start-development-and-key-milestonespotty-training

Tekenen dat je kind klaar is voor zindelijkheidstraining

Is je kind bijna zindelijk? Het lijkt misschien geen gemakkelijke vraag. Maar eenvoudig te beantwoorden als je rekening houdt met de volgende tekenen!.


1. Drogere luiers

Als je kind zijn plas een uur of langer kan ophouden, is het misschien tijd om te beginnen met zindelijkheidsoefeningen. Dit geeft aan dat je kind gedurende langere periodes controle begint te krijgen over zijn blaas. Een ander teken is dat hij meer urine tegelijkertijd produceert. 


2. Voorspelbare ontlasting

Je kind heeft regelmatige en goed gevormde ontlasting op voorspelbare tijden. Hij heeft ook 's nachts minder vaak ontlasting.

3. Bewustzijn van toiletgewoontes

Als je kind heel expressief is over "kaka doen" of "pipi doen" of gromt en hurkt, kan dit erop wijzen dat hij klaar is om met zindelijkheidstraining te beginnen. 

Je kind kan verlegen zijn en liever alleen worden gelaten op zulke momenten - dat is een ander teken dat hij klaar is.


4. Ongemak bij het dragen van luiers

Je kleintje kan aangeven dat hij zich ongemakkelijk voelt in een natte luier. Hij kan ook proberen de luier zelf uit te trekken. Dit is een goed moment om met oefenbroekjes te beginnen.

5. Nieuwsgierigheid naar jouw toiletbezoek

Je kind kan geïnteresseerd zijn als jij zelf naar het toilet gaat. Als je kind kijkt of vragen stelt, betekent dit dat hij overweegt het zelf ook te proberen.

Misschien vind je dit ook interessant: