5 voedseltips waarmee je je kleintje helpt inslapen

Jennifer Kelly Geddes

Een gezond dieet en voldoende slaap zijn de 2 belangrijkste factoren voor de  ontwikkeling van je baby. Gelukkig gaan deze 2 belangrijke taken hand in hand, want ze nemen veel tijd in beslag.

Overdag en voor het slapengaan de juiste voeding geven, zorgt ervoor dat je nieuwe baby of peuter de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en goed slaapt. 

Met deze 5 tips slaapt je baby heerlijk!

1. Denk na over de timing

Een laat diner is af en toe onvermijdelijk, maar probeer je baby de laatste voeding te geven een paar uur voor hij of zij naar bed gaat. Een overvolle maag tijdens bedtijd is niet prettig, het lichaam van je kleintje moet dan harder werken om het eten te verteren.

2. Maak ruimte voor melk

Melk bevat niet alleen calcium voor sterke botten, er zit ook tryptofaan in, een aminozuur met natuurlijke rustgevende eigenschappen. Melk is goed voor het slapen. Geef je nieuwe baby dus de borst of een flesje in de vroege avonduren en geef je peuter een glas melk bij het avondeten. 

3. Flauw is het beste

Sla vlak voor het slapengaan voeding met een hoog zuurgehalte over, zoals citrusvruchten of tomaten. Geef ook geen gebakken of zware gerechten. Deze kunnen je baby doen overgeven en een goede nachtrust verstoren.

4. Stop met koolzuur

Frisdrank met koolzuur moet je bewaren als speciale traktatie. Niet alleen omdat het vaak suiker bevat. Sommige frisdranken bevatten ook grote hoeveelheden cafeïne, een stof die het inslapen bemoeilijkt. Water en melk zijn veruit de gezondste drankjes voor je kleintje. 

5. Sla snoep over

Bijna iedereen houdt van chocolade, maar deze traktatie bevat ook een kleine hoeveelheid cafeïne. Sla snoepgoed 's avonds over en kies in plaats daarvan voor een stukje fruit. 

Het klaarmaken van een avondmaaltijd voor je kind is vaak best lastig, maar als je even de tijd neemt om goed na te denken over voeding die geschikt is voor het slapengaan, stuur je je peuter zonder problemen naar dromenland.

Een goede nachtrust is - net zoals gezond eten - voor zowel baby's als ouder van belang:

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies