Tips om je te vroeg geboren baby te helpen groeien en aansterken

Shelly Reese

Te vroeg geboren baby's hebben iedere calorie nodig die ze kunnen krijgen! Met deze handige tips help je je kleintje aan te komen en te groeien.

Melkversterker en supplementen

Tijdens de eerste maanden is het dieet van je baby strak voorgeschreven. Als je kindje klein is, krijgt het moedermelk of speciale flesvoeding met een hoger vet- en eiwitgehalte dan normale flesvoeding.

Vergeet niet:

De maag van je baby is maar klein en hij of zij moet regelmatig eten. Om te zorgen dat je baby voldoende eet moet je gedrag en luiers in de gaten houden. Je baby moet er na iedere voeding tevreden uitzien, iedere dag 6 tot 8 keer ontlasting hebben en tenminste 6 tot 8 keer een natte luier hebben.

Maximaliseer voedingen, behoud calorieën

Je helpt je baby niet aan te komen door de voeding te veranderen, maar je kunt er wel voor zorgen dat hij of zij meer uit het eten haalt.

Je helpt je baby aan te komen door de verbranding van calorieën te voorkomen.

Als je kindje geïrriteerd is, zich opwindt of moeite heeft om de lichaamstemperatuur op peil te houden, verbrandt het calorieën die eigenlijk nodig zijn om te groeien en zwaarder te worden!

De kangoeroemethode is een geweldige manier om je baby te kalmeren en rustig te houden. Je lichaam houdt de temperatuur van je kleintje op peil. Huidcontact zorgt er ook voor dat te vroeg geboren baby's sneller aankomen.

Iedere ouder wil er zeker van zijn dat zijn of haar baby alle essentiële voedingsmiddelen binnenkrijgt om te groeien, maar maak je geen zorgen: je baby zal groeien, misschien wel sneller dan je ooit voor mogelijk hield!

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Ook interessant wanneer je baby te vroeg geboren werd:

Beheer Cookies