6 tips voor een leuke tijd met je baby tijdens het badderen

Suzanne Dixon

Het badderen van je kleintje hoeft niet te betekenen dat alles en iedereen nat wordt! Gebruik deze tips om veilig te badderen en plezier te maken.

Pasgeboren baby's worden niet zo snel vies. Als je de billetjes van de baby tijdens de luierverschoning maar goed schoonmaakt, hoeft je baby maar twee tot drie keer per week in bad. 

Je kleintje moet lang genoeg in bad om alle viezigheid en huidschilfers kwijt te raken. Het haar van je baby (als hij haar heeft) hoeft niet bij ieder badje gewassen te worden, doe dit alleen als het nodig lijkt. 

Ook al leren de meeste baby's al snel van het badderen te genieten, wees niet verbaasd als je baby de eerste keren moet huilen of onrustig wordt: het is wennen aan al dat water!

Hierbij een paar tips om het babybadje voor jullie allebei veilig en leuk te maken. Let op, als je om de een of andere reden de badkamer uit moet, neem hem dan altijd met je mee.

  1. Als je baby nog steeds zijn navelstompje heeft, zijn snelle wasbeurten met een spons (terwijl je baby veilig op een zacht matje ligt) een goede oplossing. Zo wordt het stompje niet nat.

  2. Als het stompje eraf valt, kan je baby in een echt bad. Vul een babybadje, een wastafel of een plastic bak met ongeveer 5 cm water en leg er een handdoek naast.

  3. Laat je baby altijd een bad nemen in een tochtvrije ruimte en hou een droge handdoek bij de hand om hem meteen na het bad in te wikkelen.

  4. Een warm, nat washandje over de buik van je baby leggen tijdens het badderen kan voorkomen dat hij het koud krijgt

  5. Gebruik een zacht washandje of een spons om je baby te wassen. Spoel ieder lichaamsdeel van je baby af en haal met de spons zachtjes alle zichtbare huidschilfers weg. Was ook goed achter de oren, tussen de vingers en tenen, onder de armen en in de plooien van zijn nek en dijen. Daar hoopt viezigheid zich altijd op.

  6. Hou altijd één hand op je baby, want hij kan in een handomdraai in het water wegzakken. Laat je baby nooit alleen tijdens het badderen, zelfs geen seconde. Droog hem voorzichtig af na het bad. Je kunt ook zijn huid insmeren om de natuurlijke soepelheid en zachtheid te bevorderen.

Beheer Cookies