3-superfoods-for-babies

1. Avocado

Voedingsfeiten

Vetten zijn een essentieel onderdeel van het dieet van een baby. Avocado's hebben veel enkelvoudig onverzadigde vetten. Gezond vet dat je baby energie geeft, het lichaam vitamines laat opnemen en het groeiende brein helpt te ontwikkelen. Dit fruit heeft ook veel vezels, vitamine E en kalium.

Hoe te bereiden?

Avocado's zijn een van de snelste maaltijden die je een baby kunt voorzetten. Je hoeft alleen maar te prakken en serveren!

Waarom baby's er zo dol op zijn

De gladde en romige textuur, in combinatie met de milde smaak, maken van avocado's een geweldig voedingsmiddel voor kinderen.

2. Zoete aardappel

Voedingsfeiten

Deze zetmeelrijke groente zit vol met vitamine A, een vitale voedingsstof die nodig is voor gezond haar, slijmvliezen en voor een gezonde huid. Zoete aardappel bevordert bovendien het immuunsysteem. Het geeft je baby complexe koolhydraten voor energie, maar ook eiwitten, vezels, kalium en vitamine C, wat de opname van ijzer bevordert.

Hoe te bereiden?

Stoom of bak de zoete aardappel tot hij zacht is. Prak of pureer met een beetje water en serveer apart of samen met worteltjes, pompoen, kalkoen of kip.

Waarom baby's er zo dol op zijn

Zoete aardappelen hebben een heldere, aantrekkelijke kleur en een intens zoete smaak.

3. Bananen

Voedingsfeiten

Bananen zijn het ideale voedingsmiddel omdat ze zo makkelijk in gebruik zijn. Ze leveren snel energie dankzij hun koolhydraten en je kan ze aan je baby geven zonder te koken. Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat essentieel is voor het reguleren van de spierfunctie. Ze worden trouwens ook geadviseerd door artsen als een manier om de spijsvertering van je baby te reguleren als hij of zij diarree heeft gehad.

Hoe te bereiden

Ondanks dat ze zacht zijn, moet je bananen altijd prakken om verslikking te voorkomen. Combineer met graanproducten, volle yoghurt of andere gekookte, gepureerde vruchten.

Waarom baby's er zo dol op zijn

Bananen hebben een gladde textuur die gemakkelijk te verwerken is. De milde, zoete smaak is ook zacht voor het gehemelte van baby's. Andere artikels over babyvoeding die vaak verrassende inzichten zullen opleveren: • Koken voor je baby van 7 maanden • Eenvoudige babyvoeding in 6 stappen